Twee jaar straf voor drugshandel Imanuelle Grives

Actrice Imanuelle Grives is veroordeeld tot een straf van twee jaar voor drugshandel.

Imanuelle Grives kan zich de komende maanden in alle rust voorbereiden op een rol. De Belgische rechtbank bestrafte de actrice uit Vechtershart en Spangas met een straf van twee jaar, voor drugshandel.

Grives werd vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Daarnaast moet Grives 8.000 euro betalen voor het bezit van een aanzienlijke hoeveelheid drugs, bedoeld om te verkopen op het festival Tomorrowland. Tijdens haar arrestatie droeg Grives XTC-pillen, cocaïne, MDMA en ketamine bij zich. Op haar logeeradres vond de politie nog ‘een aanzienlijke hoeveelheid GHB, amfetamine en Cannabis’.

Imanuelle Grives betuigde in de rechtbank wederom spijt, en zei dat ze hulp heeft gezocht voor haar problemen. Kort na haar arrestatie meldde de advocaat van Grives dat ze de drugs alleen maar bij had om zich voor te bereiden op een rol’. Haar huidige raadsman hield het erop dat Grives zelf ook regelmatig drugs gebruikte om beter om te gaan met haar bekendheid. Haar drugsavontuur was alleen maar bedoeld ‘om spanning op te zoeken’.

Gecellig

De Belgische rechtbank had weinig zin in deze details en oordeelde conform de eis van de Belgische aanklager. De rechtbank nam het de actrice zeer kwalijk dat ze geen boodschap had aan ‘het gevaar van drugs, de veroorzaakte overlast en drugsdoden die eerder zijn gevallen.’ De helft van haar celstraf is voorwaardelijk, met aftrek van haar voorarrest blijft er nog zo’n maand of tien over.

Korte celstraffen worden in België vaak omgezet naar huisarrest maar voor Grives gaat dit als Nederlandse niet op. De kans is groot dat ze een gedeelte van haar straf in België uit moet zitten. Hopelijk krijgt ze dit keer wel een wat comfortabeler verblijf.

In afwachting van haar straf werd Grives al tijdelijk uit Spangas geschreven, haar rol in de film Suriname (waar ze zich met de drugs 'op wilde voorbereiden') is overgenomen door Fajah Lourens. Binnenkort is de actrice nog wel te zien in de kleuterserie Dropje. Dit grappige knuffelwezentje gebruikt zijn magische krachten om mensen op bizarre wijze uit lastige situaties te helpen! We zeggen verder niks.