Kopen Zonder Kijken: Veeleisende stellen irriteren Bob Sikkes

Bob Sikkes in Kopen Zonder Kijken

Aannemer Bob Sikkes werd door Kopen Zonder Kijken een televisieheld. In een interview met het Algemeen Dagblad legt hij uit wat het geheim is achter het succes. Ook vertelt hij over zijn ergernis door kandidaten die véél te veel verwachten voor hun budget.

Volgens Sikkes is alles aan het programma écht. “Het is een bizar programma. Niets gaat in overleg met de kandidaten. Het leukst is het natuurlijk als die huilend in de dakkapel staan te roepen: Wat hebben we nou gekocht? En dat het dan toch goedkomt." Volgens Sikkes is de (wan)hoop van de kandidaten dus de sleutel tot succes.

Visgraatvloer in Kopen Zonder Kijken

Natuurlijk wordt er in het interview óók gepraat over de hilarische trends die de kijkers van Kopen Zonder Kijken uit hun hoofd kennen. Jaren 30-huis, industriële lamp én de visgraatvloer. Sikkes denkt er soms ook het zijne van, maar hij zorgt er gewoon voor dat het in orde komt.

‘Of de visgraatvloer er al in zit? Natuurlijk, want die is van de sponsor!’ Voor de klanten die Sikkes buiten het programma heeft, zoekt hij graag naar een tijdloos interieur, maar voor Kopen Zonder Kijken mogen de deelnemers het zelf weten. “De deelnemers gaan allemaal voor dezelfde kraan, waarvan ik weet dat hij over twee jaar al gedateerd is. Iedereen wil hetzelfde. Daar kun je moeilijk over doen, maar waarom zou ik?”

De kandidaten van Kopen Zonder Kijken werken Sikkes daarnaast ook wel eens gewoon op de zenuwen. “Ze zijn 25, willen een jaren 30-woning met drie slaapkamers, een tuin op het zuiden, een badkamer met ligbad en een flinke eetkeuken. En oh ja, volgende week kunnen we niet, want dan zijn we in New York.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het zijn harde woorden van de aannemer, die ons met zijn team zó vaak geluk weet te brengen. Is het niet met een fantastische verbouwing, dan toch door de ultrapositieve Roos met haar ‘360’s’.