Kopen Zonder Kijken-Roos over kritiek: ’Mijn stem is mijn visitekaartje’

roos reedijk kopen zonder kijken stylist

Roos Reedijk is de vaste stylist van Kopen Zonder Kijken. Ze heeft een duidelijke herkenbare signatuur én een duidelijk herkenbaar stemgeluid! Gelukkig maakt ze zich niet druk om kritiek.

'Ik lig er soms nachten wakker van'

Roos Reedijk vertelt aan Vrouw (via De Telegraaf) dat het haar kracht is dat ze met weinig toch iets moois kan maken. Toch is ze altijd zenuwachtig over het eindresultaat in Kopen Zonder Kijken: “Ik lig er soms nachten wakker van. Ik heb weleens meegemaakt dat iemand zei: ’Ik ga eerst de lamp wat hoger hangen, want daar stoot ik mijn hoofd tegen.’ Is dat nou je eerste reactie, dacht ik toen.

Roos reageert op kritiek

Het succes van Kopen zonder Kijken noemt Roos “overweldigend”. Zo wordt ze inmiddels ook vaak herkend, al is het alleen maar vanwege haar kenmerkende stemgeluid: “Ik zie mijn stem niet als een handicap, het is juist een soort visitekaartje en mijn handelsmerk geworden.” Gelukkig heeft Roos hoe dan ook maling aan kritiek: “Dat mensen zeggen dat ik een gekke stem heb of iets vinden van mijn zonnebril, daar kan ik alleen maar om lachen. Ga je druk maken over iets anders dan over mij, denk ik dan. Daar lig ik helemaal níet wakker van.

Even terugblikken op de vorige uitzending van Kopen Zonder Kijken? Bob Sikkes schoot tijdens de verbouwing dusdanig in de stress dat hij er ‘natte oksels’ van kreegen dat terwijl hij eerde nog zo streng was geweest tegen het stel in kwestie!

Kopen Zonder Kijken zie je elke maandag 20.30 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.