Kopen Zonder Kijken-Bob is het zat: 'Jullie willen te veel!'

Door Redactie
Bob Sikkes
© RTL / Maartje Brockbernd

Bob Sikkes heeft het dit seizoen van Kopen Zonder Kijken al meerdere keren meegemaakt: jonge stellen die een enorme eisenlijst hebben en het liefst geen concessies willen doen. Ook in de uitzending van vanavond is het weer raak, zo kunnen we alvast zien in dit heerlijke voorproefje.

'Met Bob gaat al je geld op'

Ook het stel van vanavond, Iris en Thom, moet helaas keuzes maken omdat niet alles mogelijk is. "Een nieuwe keuken, een jaren '30 huis, welke zullen we afknippen?" vraagt Bob als ze voor de moodboards van de twee staan. Maar daar hebben ze niet zo'n trek in. "Ik wil het wel zo laten, eigenlijk", zegt Thom nog. Maar dat accepteert Bob niet! Hij spreekt de twee streng toe. "Ik vind dat jullie generatie heel veel wil en ook allemaal het liefst nu. En op vakantie, en een huis, en vier slaapkamers, en een bad. En we willen niet uitkijken op en het moet ook nog in een bepaalde wijk liggen." Om te eindigen met zijn beroemde woorden: "Kill your darlings."

Uiteindelijk komt het goed, toch?

Maar vaak blijken Bob's zorgen vooraf toch wel onterecht te zijn. Zo was hij bang dat een stel zou gaan huilen terwijl ze juist heel blij waren, voelde een ander stel zich eerst niet thuis maar wonen ze er nu nog steeds en kreeg Merel buikpijn van hun gekochte huis, maar kon ze uiteindelijk wel huilen van blijdschap.

Hoe het afloopt met Iris en Thom, kunnen we in de aflevering van vanavond zien. Kopen Zonder Kijken zie je vanaf 20.30 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.