Paniek in Kopen zonder kijken: 'Ik krijg er buikpijn van'

Door Redactie
Kopen zonder kijken, paniek

Het nieuwe seizoen Kopen zonder kijken gaat ook dit jaar niet direct over rozen. Kandidaten Merel en Yort uit Assendelft kregen namelijk de schrik van hun leven toen ze hun pas gekochte huis voor het eerst zagen! 

Oh nee toch! Er moest dan ook heel wat gebeuren om te voorkomen dat ze dit huis linea recta weer in de verkoop zouden zetten.

Lijstje met eisen

Merel en Yort waren vanwege de grootte van hun stulpje dringend toe aan een nieuwe woning, en zagen Kopen zonder kijken als hun laatste redmiddel. Het lukte namelijk maar niet om een huis te vinden die aan hun eisen voldeed. En dat waren er dan nog wat: de juiste locatie waar ze het allebei mee eens waren, genoeg ruimte voor hen en hun twee zoontjes, een nieuwbouwhuis met een goede fundering, kunststof kozijnen en... een bad.

Vooral dat laatste bleek - tot grote hilariteit van de kijkers - erg belangrijk voor Yort.

Teleurstelling spat eraf

Het was dan ook een flinke zoektocht voor Alex en zijn team, maar uiteindelijk vonden ze een goede woning. Althans, vonden zij... De opmerkingen en gezichten van zowel Yort en Merel vertelden echter een heel ander verhaal.

Paniek in Kopen zonder kijken: 'Ik krijg er buikpijn van'
Paniek in Kopen zonder kijken: 'Ik krijg er buikpijn van'
Paniek in Kopen zonder kijken: 'Ik krijg er buikpijn van'

Op naar de make-over

Maar... dan kennen ze de kracht van Bob en styliste Roos nog niet. Met de overgebleven 62.500 euro maakten zij van dit 'krocht' een waar paleisje. De badkamer werd verplaatst en de kinderen kregen op dezelfde etage als hun ouders een slaapkamer. En daar hield het niet bij op: uiteraard kreeg het kersverse gezinnetje ook een zwarte pui, een andere trap en de bekende visgraatvloer! 

Blije verrassing

Merel en Yort waren uiteindelijk dan ook blij verrast. En dat is nog een understatement. "Ik kan wel huilen", roept ze uit. "Echt echt heel mooi. Dit is zo vet." Ze konden hun oren en ogen niet geloven. "We beseffen nog niet helemaal dat dit ons huis is."

Paniek in Kopen zonder kijken: 'Ik krijg er buikpijn van'

Kopen zonder kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL4. Terug- en vooruitkijken kan via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.