Emoties lopen hoog op in Kopen Zonder Kijken: ‘Voel me niet thuis’

Door Alie Sierkstra
marloes lumanda kopen zonder kijken

Het team van Kopen Zonder Kijken vindt een woning voor Lumanda en Marloes. Het stel is in eerste instantie dolgelukkig... maar dan lopen de emoties op: “Ik voel me niet thuis", snikt Lumanda... Komt dat nog goed?

Lumanda en Marloes verhuizen naar Almere

Lumanda en Marloes wonen samen op Urk. Marloes komt oorspronkelijk uit Heemskerk en helaas kan zij maar moeilijk aarden op Urk. Het stel wil daarom verhuizen naar Almere, maar het lukt hen niet om een geschikte eengezinswoning te vinden. Of nou ja, ze zijn naar eigen zeggen simpelweg niet “gehaaid” genoeg om een huis te scoren. Met het budget van vier ton weet 'Almere-ambassadeur' Alex van Keulen echter wel raad: hij vindt binnen de kortste keren een geschikt huis!

'Ik zie mezelf hier nog niet meteen wonen'

Overenthousiast of behoorlijk zuur, de reacties van de kandidaten in Kopen Zonder Kijken zijn elke week weer een verrassing. Hoe reageren Lumanda en Marloes op hun nieuwe woning? De eerste indruk is goed, maar hoe langer Lumanda rondloopt, hoe groter haar twijfels worden: “Ik vind het heel zwart-wit. Het is heel netjes, maar ik zie mezelf hier nog niet meteen wonen.” Haar emoties lopen hoog op: “Ik voel me niet thuis”, snikt ze. Paniek! Zouden ook Lumanda en Marloes de volgende dag al een verkoopbord in de tuin prikken?

Bob Sikkes to the rescue

Gelukkig weten de geweldige Bob Sikkes en styliste Roos Reedijk er met 32.500 euro toch een paleisje van te maken. Lumanda en Marloes zijn na de verbouwing enorm verliefd op het huis: “Dit overtreft alles wat wij hadden kunnen bedenken, dromen en wensen.”

Eind goed al goed, want het stel is ook nu nog altijd dolgelukkig in hun nieuwe huis!

Kopen Zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL4. Vooruitkijken doe je via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.