Eindelijk: Kopen Zonder Kijken-Bob laat zijn eigen huis zien!

Door Robin Heerkens
Bob Sikkes

Bouwkundige Bob Sikkes van het superpopulaire RTL 4-programma Kopen Zonder Kijken transformeert elke week oude, soms zelfs meurende jaren 30'-bouwvallen in moderne meesterwerkjes met visgraatvloer. Maar - stiekem willen we dat natuurlijk allemaal weten - hoe woont hij zélf? 

Bob, die enorm in de smaak valt bij kijkers, woont al 21 jaar in hetzelfde huis, samen met zijn vriend. Toen hij erin kwam was het "een grote uitgewoonde teringzooi", zo geeft de openhartige Bob toe in een filmpje van het AD. De krant kreeg een exclusief kijkje in de keuken van de maestro himself. En wat zien we daar? Een visgraatvloer?! Dat verbaast ons niets.

Eindelijk: Kopen Zonder Kijken-Bob laat zijn eigen huis zien!

Verbouwen, verbouwen, verbouwen!

Bob legt uit dat hij in de loop der jaren de ene na de andere verbouwing in gang zette. Ook hebben hij en zijn vriend er nu een tweede verdieping bij - ze begonnen met één etage. "Een ex-collega van mij heeft mijn huis wel eens de Sagrada Família genoemd omdat we eigenlijk iedere paar jaar wel aan het verbouwen of aanbouwen of opbouwen of doorbreken zijn." Dé eyecatcher is toch wel die open haard in de keuken.

Bob bouwt door

In huize Bob is er in de woonkamer zelfs ruimte voor etentjes met 35 man (pre-corona, uiteraard). Lekker hoor! Gelukkig is de kijker binnenkort nog niet van Bob af. Kopen Zonder Kijken-presentator Martijn Krabbé heeft al laten doorschemeren dat er sowieso nog twee seizoenen aankomen. En die zien er wat hem betreft wat anders uit. Martijn wil mensen die eens “een ander soort huis willen” en “net iets avontuurlijker in het leven staan".

De laatste Kopen Zonder Kijken van het seizoen is maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4.