Het ging even niet zo goed met Kopen Zonder Kijken-Bob

Door Robin Heerkens
Bob Sikkes
© RTL/Tom Cornelissen

Bouwkundige Bob Sikkes is dé grote baas van kijkcijferkanon Kopen Zonder Kijken. Door het gigantische succes van het woonprogramma staat hij nu ook zelf vól in de spotlights. Hoewel het nu hartstikke lekker lijkt te gaan, geeft hij een nieuw interview aan dat hij een tijd geleden door een diep dal ging...

Bob zat een paar jaar geleden bijna tegen een burn-out aan, vertelt hij in LINDA. Hij werkte elke dag zo'n 12 uur voor zijn aannemersbedrijf. "Ik had te veel hooi op mijn vork genomen en een aantal zaken liep niet lekker."

Huilen op de bank

Het resultaat: spontane huilbuien. "Nadat ik ’s ochtends mijn schoenen aantrok, zat ik ineens te huilen op de bank. Ik dacht: fuck, nou moet ik oppassen. Ik ben teruggegaan naar de basis. Inmiddels zit ik met mijn bedrijf weer aan het maximum van wat ik wil."

Bob de verbouwer

Bob kreeg zijn werkleven dus weer een beetje op de rit. Gelukkig heeft-ie zelf ook prachtig huis om zich in terug te trekken mocht het weer even te veel worden. De bekende bouwkundige woont al 21 jaar in hetzelfde indrukwekkende huis, samen met zijn vriend. Maar eigenlijk kun je dat huis ook als 'meerdere huizen' zien - er is zó vaak verbouwd. "Een ex-collega van mij heeft mijn huis wel eens de Sagrada Família genoemd omdat we eigenlijk iedere paar jaar wel aan het verbouwen of aanbouwen of opbouwen of doorbreken zijn", zei Bob toen hij een huistoer gaf.Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken? Dat kan via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.