Kopen Zonder Kijken-kijkers gaan stuk om clichés

Door Robin Heerkens
Kopen Zonder Kijken

Elke maandagavond barst er weer een bom op twitter: kijkers gaan he-le-maal los op het Kopen Zonder Kijken-koppel, in positieve en ja, vaak ook nogal negatieve zin. Gisteren was het weer raak, maar wat vooral opviel: we zagen lekker veel typische programma-clichés voorbijkomen!

Deelnemers die tijdens de opnameperiode (opnieuw) zwanger raken, de onvermijdelijke visgraatvloer, driekwart van de koppels heeft een jaren 30'-woning op het oog, de nogal gewilde aannemer Bob Sikkes die opbelt met de vraag of er nog even enkele duizenden euro's bij kan voor een uitbouw of iets dergelijks; Kopen Zonder Kijken zit echt vol met heerlijke clichés. Kijkers hebben zelfs geniale bingokaarten ontworpen. Kijk maar:

Win Watch Dogs Legion voor PS5 of een console naar keuze!

Ricardo en Kelly

Het koppel van gisteren, Ricardo en Kelly uit Wassenaar, schrok in eerste instantie van de woning die makelaar Alex voor hen kocht. Een jaren 30'-pand waar nog best veel mee moest gebeuren. "Het is een heel mooi huis, maar wij hadden dit zelf nooit aangedurfd", aldus Kelly. "Ik ben wel een beetje geschrokken van de staat van het huis. Ik weet natuurlijk niet hoeveel budget er nog over is, maar hoop dat er genoeg is om alles te kunnen doen." Uiteindelijk toverden Bob en Roos het om tot een prachtig familiehuis want er was nog veel budget over voor de verbouwing.

Kopen Zonder Kijken-kijkers gaan stuk om clichés

Zwanger

Ondertussen gaan kijkers vooral stuk om weer een Kopen Zonder Kijken-cliché dat bevestigd wordt: een deelneemster die zwanger raakt. Ook Ricardo en Kelly, die al een kindje hebben, zijn weer in verwachting. "Ik ga echt nooit meedoen met Kopen Zonder Kijken. Voor je het weet ben je zwanger", klinkt het op twitter. "Wel toevallig... Martijn komt langs en al die vrouwen zijn opeens zwanger..."

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4.