6 dingen die je moet weten voor je La Casa de Papel seizoen 4 kijkt

6 dingen die je moet weten voor je La Casa de Papel seizoen 4 kijkt

La Casa de Papel seizoen 4 staat vanaf vandaag op Netflix! Om je goed voor te bereiden op de nieuwe afleveringen vertellen we je alles dat je moet weten over deze Spaanse hitserie. Waar gaat het vierde seizoen van La Casa de Papel over? Wat vertellen de trailers ons? Lees snel verder voor de antwoorden op al je vragen!

1. Waar gaat La Casa de Papel ook alweer over?

Voordat we ingaan op het vierde seizoen van La Casa de Papel blikken we eerst even terug. Wat is er tot dusver gebeurd in deze Netflix-serie? In de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel zagen we hoe El Profesor met zijn groepje dieven de grootste overval uit de Spaanse geschiedenis pleegt: de bezetting van de Koninklijke Munt. In het tweede seizoen lukt het de dieven om de buit naar buiten te smokkelen. Zij leiden vervolgens een luxeleventje, totdat Río gevangen wordt genomen door de militaire dienst. Om hem te bevrijden, brengt El Profesor de rest van de dieven weer bij elkaar. Ze breken in bij de centrale bank van Spanje om goud en geheimen te stelen, én te eisen dat Río vrij wordt gelaten. De overval loopt echter al snel in het honderd…

La Casa de Papel cast

2. Wat gebeurt er in seizoen 4?

En daarmee beginnen we aan seizoen 4 van La Casa de Papel! Net zoals in seizoen 2 de overval van seizoen 1 werd afgerond, geeft seizoen 4 een vervolg aan de overval uit seizoen 3. En dat begint meteen met grote chaos: El Professor denkt dat zijn grote liefde Lisbon geëxecuteerd is, Rio en Tokio hebben net een legertank opgeblazen en Nairobi vecht voor haar leven. Zij werd aan het einde van het derde seizoen namelijk neergeschoten. De bende beleeft dus een van hun moeilijkste periodes. Zodoende verliezen de dieven de hoop en keren ze zich tegen elkaar. In de nieuwe afleveringen zien we hoe ver El Professor bereid is te gaan om zijn team te redden. En hoe ver de autoriteiten willen gaan om de dievenbende te stoppen. Daarbij worden ze geholpen door Gandia: hoofd beveiliging van de Spaanse bank. Hij besluit het plan van de dieven van binnenuit te saboteren.

La Casa de Papel Berlin

3. Wie spelen er mee in La Casa de Papel?

In de trailers voor seizoen 4 van La Casa de Papel - die je hieronder kan zien - zie je alle vertrouwde dieven opduiken: El Professor/Salvador "Salva" Martin (Alvaro Morte), Tokyo (Edula Corberó), Denver (Jaime Lorente Lopez), Nairobi (Alba Flores), Helsinki (Darko Peric), Raquel/Lissabon (Itziar Ituño), Monica/Stockholm (Esther Acebo), Bogota (Hovik Keuchkerian) en Palermo (Rodrigo de la Serna). Wie echter vooral opvalt, is Berlin (Pedro Alonso)! De trailers maken alleen niet helemaal duidelijk of het opnieuw om flashbacks gaat...

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar)films moet je niet missen!

4. De trailers van seizoen 4

Tijd voor wat bewegend beeld! We verzamelen hieronder graag de teaser en de officiële trailer van La Casa de Papel seizoen 4 voor je.

5. La Casa de Papel: de documentaire

Om de release van het vierde seizoen van La Casa de Papel te vieren, wordt er vandaag ook een documentaire geplaatst! Deze special belooft in te gaan op het ontstaan en het grote (en toch wel onverwachte) succes van de serie. Het derde seizoen brak bijvoorbeeld opnieuw een record en werd binnen een week ruim 34 miljoen keer bekeken. Daarmee is het de populairste niet-Engelstalige serie van Netflix. Hoe kan het dat we plots overal Dalí-maskers zagen? En hoe werd het oude Italiaans strijdlied Bella Ciao een wereldhit?

6. Netflix-releasedatum van La Casa de Papel S4

Je kunt het vierde seizoen van La Casa de Papel vanaf vandaag checken op Netflix. En als je alle nieuwe afleveringen gekeken hebt, is er dus ook nog die hierboven genoemde documentaire.

P.S. Wanneer die nieuwe seizoenen en die spin-off van La Casa de Papel officieel aangekondigd worden, hoor je dat natuurlijk meteen van ons!