• Nieuws

9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen

Baby Yoda uit The Mandalorian

Disney+ is hét streamingplatform voor kinderen, maar dankzij Star Wars, Marvel én de nieuwe Stars-content wordt Disney+ steeds interessanter voor iedereen! Met deze 9 tips gebruik je Disney+ als een pro.

9. Kinderprofielen

Disney+ is natuurlijk bij uitstek hét streamingplatform voor kinderen. Het platform bevat bijna alle Disney-tekenfilms, klassiekers van Pixar én aandoenlijke natuurdocumentaires. Zorg er wel voor dat je de leeftijdsrestricties juist instelt. Zeker nu de catalogus van Stars bij Disney+ inbegrepen zit is die belangrijker dan ooit!

Met een beetje pech zap je van het Mickey Mouse Clubhuis rechtstreeks naar het doodenge Alien. Wil je niet!

Een nadeeltje van de leeftijdsrestrictie is trouwens wél dat sommige films hierdoor niet meer te vinden zijn. Cars en Cars 2 kun je bijvoorbeeld wél zien, maar Cars 3 verschijnt alleen op een ‘normaal’ profiel. Hetzelfde geldt voor Finding Dory, terwijl een paar paar ‘engere’ films weer wel te zien zijn. De leeftijdsbeperking is dus niet helemaal consequent. Als je kids ineens krijsen waarom ze de blauwe vis niet kunnen zien, dan weet je wat er aan de hand is!

8. Dataverbruik

In de instellingen van Disney+ vind je verschillende opties die je dataverbruik reguleren. Als je naar je thuisbioscoop zit te loeren, dan kun je alle toeters en bellen aanzetten: 4k-kwaliteit en HDR (Dolby Vision) bijvoorbeeld. Veel films zijn al in de hoogste kwaliteit te checken, en dat kost (in tegenstelling tot bij Netflix) niets extra.

9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen

Als je op je tablet kijkt, of geniet van ‘epische’ beelden op je telefoon, dan kun je de settings beter wat lager zetten - helemaal als je gebruikmaakt van mobiele data. Als je ergens heen moet, dan kun je ook gewoon thuis films en series downloaden op je telefoon of laptop om onderweg te kijken. Hiervoor moet je wel de Disney+-app gebruiken.

7. Maak een profiel voor met z'n tweeën

Misschien vinden jullie in huis allemaal hetzelfde leuk. In dat geval kun je allemaal onder één profiel Disney+ checken. Als je ábsoluut geen Winnie de Poeh tussen je Avengers of Star Wars wilt, dan is het slimmer om je eigen gebruikersprofiel aan te maken.

Tot zover vertellen we waarschijnlijk niets nieuws, maar als jullie graag samen shows kijken dan is een extra gedeeld profiel best wel slim! Je hoeft niet meer na te denken op wiens profiel jullie ook al weer The Amazing Dr. Pol zaten te kijken, of te vrezen dat The Greatest Showman ineens in je kijklijst staat. Het is een simpele tip, maar veel mensen maken er nog geen gebruik van!

6. Autoplay/teasers uitzetten

Op Netflix was de ‘preview’ lange tijd de meest gehate feature. Als je een serie selecteerde begon er meteen een trailer te spelen of een aflevering te draaien. Na veel geklaag kun je dit uitzetten en dat geldt voor Disney+ gelukkig ook.

9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen

In kinderprofielen staat deze optie standaard uit, maar voor normale profielen moet je hiervoor even zoeken. Je vindt de optie niet onder je normale instellingen, maar moet dit per profiel doen, onder het kopje ‘Profielen Bewerken’.

5. Extra materiaal

Een leuke feature van Disney+ is dat de extraatjes (die je normaal op een dvd vindt) inbegrepen zijn in de service. Bij veel films en series kun je trailers, verwijderde scènes of de ‘making of’ bekijken.

9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen

Je vindt deze features onder ‘Extra’s’.

Kijktips? Luister Bankplakkers!

4. Maximaal 4 devices tegelijk

Met een Disney+-abonnement kun je op maximaal vier apparaten (computer, smartphone, spelcomputer, etc.) tegelijk streamen. Je account delen met iemand anders mag officieel niet, maar Mickey Mouse gaat het ook niet controleren als je oma laat inloggen om Sneeuwwitje met haar logerende kleinkinderen te kijken. Als je het een beetje netjes houdt, dan ondervind je er waarschijnlijk geen last van.

...waarschijnlijk.

3. Gebruik de Watchlist

Op Disney+ kun je je favoriete shows en films bewaren op een ‘kijklijst’. Het is een handige manier om alle lopende shows bij te houden, maar er is nóg een slimme manier waarop je hem kunt gebruiken.

Als je alle Star Wars/Marvel-films bijvoorbeeld in een specifieke volgorde wilt bekijken, dan voeg je ze in díe volgorde toe aan je watchlist. Zodra de ene klaar is, staat de volgende meteen klaar. Handig als je een filmmarathon aan het voorbereiden bent.

2. Ondertiteling is aan te passen

Bij de meeste films en series kun je de ondertiteling aan- of uitzetten én de taal van de audio kiezen. Terwijl je dit doet is er ook een tandwieltje te zien: als je dit activeert kun je de instellingen van de ondertiteling zélf aanpassen!

9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen
9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen
9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen
9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen

De mogelijkheden zijn best wel uitgebreid, hoewel de standaardinstelling voor de meeste mensen afdoende zijn. Als je moeite hebt met lezen, dan kun je de letters veel groter maken of van kleur veranderen.

1. Een jaarabonnement is goedkoper dan betalen per maand

Aanvankelijk betaalde je €6,99 voor een maand Disney+ en €69,90 per jaar. Met de toevoeging van de extra Stars-programma’s is dat bedrag twee euro per maand omhoog gegaan. Als je al een lopend abonnement hebt, dan betaal je nog even de lagere prijs.

9 tips en tricks om het meeste uit Disney+ te halen

Ook met de nieuwe prijs krijg je bij een jaarabonnement twee maanden ‘gratis’: je betaalt €8,99 per maand of €89,90 per jaar. Voor gezinnen met kinderen is een abonnement op Disney+ bijna een ‘no-brainer’, maar als je slechts geïnteresseerd bent in een paar series per jaar, dan kun je ook af en toe een maandabonnement nemen.

Disney+ gebruiken als een meester

Op zich zit Disney+ prima in elkaar, maar we hopen dat je kijkervaring met deze tips nóg wat relaxter wordt. Ken je deze tips om te Netflixen als een baas trouwens al?