Vin Diesel en Nathalie Emmanuel in Fast and Furious 9

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vin Diesel en Nathalie Emmanuel in Fast and Furious 9

9 dingen die je moet weten voor je Fast and Furious 9 gaat kijken

|
|

Laatste update:

We hebben er lang op moeten wachten, maar op 1 juli scheuren we vol gas naar de bioscoop, want dan draait Fast and Furious 9! Wij bereiden je vast voor op dit knallende negende deel met negen feitjes.

1. F9 zou eigenlijk twee jaar geleden uitkomen

We hebben lang geduld moeten hebben voor het negende deel uit de franchise. De eerste releasedatum stond namelijk gepland op 19 april 2019. Maar liefst twee jaar uitgesteld! Hoe is dat gebeurd? Natuurlijk heeft corona er het een en ander mee te maken, maar belangrijker was de release van spin-off film Hobbs & Shaw. Die kwam uit in 2019 en daarom werd F9 een jaartje opgeschoven. Achteraf misschien niet zo’n slim idee…

2. Dom heeft een (lang verloren) broer

De Fast and Furious-familie breidt alleen maar verder uit. Dom heeft opeens een broer waar we twintig jaar niks over hebben gehoord. John Cena mag deze belangrijke rol op zich nemen en die kreeg hij niet zomaar. De geest van Paul Walker heeft hem aanbevolen voor F9! Oké... De broer van Dom dus, Jakob Toretto. Hij is de bad guy, een meesterdief, sluipmoordenaar en enorm goede coureur. Dat laatste is natuurlijk een must voor een nieuw Fast-familielid.

9 dingen die je moet weten voor je Fast and Furious 9 gaat kijken

3. De gang gaat de ruimte in

De tripjes naar Havana en Berlijn uit de vorige film zijn helemaal niks vergeleken met Fast and Furious 9. De gang maakt een kosmisch uitstapje en vliegt in een Pontiac Fiero naar de ruimte. Dat klinkt misschien ontzettend ongeloofwaardig, maar regisseur Justin Lin vertelde in een interview met Vulture dat NASA eraan te pas is gekomen. “We hebben er veel over gepraat. Heel veel. Wij vroegen ons af of zo’n ruimtereis echt kon gebeuren, maar raketwetenschappers zeiden vaak genoeg ‘What the fuck?’

Eigenlijk zou de space-trip helemaal niet gebeuren in F9. Executive producer Josh Henson liet aan Vulture weten dat het als grapje begon. “De pitch ging als ‘Dom en de gang gaan naar de maan en racen auto’s’. Het was niet serieus en toen we het pitchten hebben we hard gelachen. Maar toen zei Justin dat er misschien toch wel iets in zat.’

Win het weekend van je dromen!

4. Han staat op uit de dood?

We weten niet hoe, maar het personage van Han Seoul-Oh, die omkwam bij een explosie in Tokyo Drift, maakt een comeback in F9. Hoewel mensen die opstaan uit de dood niet het raarste is dat kan gebeuren in deze franchise, zijn we wel benieuwd hoe dit in elkaar zit. De makers kunnen natuurlijk gewoon een flashback laten zien dat Han uit de brandende auto kruipt, maar wie weet redt een ander personage hem. Misschien wel Jakob Toretto?

5. Geen Dwayne Johnson in F9

The Rock is de grote afwezige in Fast and Furious 9. Dwayne Johnson was even klaar met de franchise na een explosieve ruzie met Vin Diesel. Toch racete zijn personage wel gewoon door in Hobbs and Shaw, maar daar was Dom nergens te bekennen. Hier lees je meer over de ruzie tussen Vin Diesel en Dwayne Johnson.

Inmiddels is de strijdbijl begraven. Eind vorig jaar verscheen er zelfs een filmpje van The Rock waarin hij hintte op een comeback in Fast and Furious 10. Wij kijken nu al uit naar de hereniging op IMAX-formaat!

6. Cardi B doet wél mee

Misschien geen Dwayne Johnson, maar waarom zou je in dat verdriet blijven hangen als je Cardi B ervoor terugkrijgt? De WAP-rapper mag zich nu officieel een lid van de Fast-familie noemen! Okurrr.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

7. Je kan extra lang genieten van Dom en Jakob

Het lange wachten op F9 wordt beloond met een lange film. F9 is de op één na langste film uit de franchise met zo’n 145 minuten op de teller. Dat wordt een flinke bak popcorn meenemen de bioszaal in.

8. Vin Diesels zoontje heeft ook een rolletje bemachtigd

De appel valt niet ver van de uh… raceauto! Vin Diesels zoontje Vincent Sinclair schittert namelijk ook in het negende deel van Fast and Furious als de jonge versie van Dom. Lil’ Vin neemt daarmee het stokje over van Alex McGee die in Fast and Furious 7 de jonge Dom speelde.

9 dingen die je moet weten voor je Fast and Furious 9 gaat kijken

Vincent was nog maar negen toen hij de scènes voor zijn acteerdebuut filmde. Daarmee verdiende hij – houd je vast – 1005 dollar per dag! Tja, als Diesel kom je daar natuurlijk niet voor een zakje snoep opdagen.

9. Er komen nog 2 films aan

En na negen delen is de tank nog niet leeg. Er voegen zich nog twee films toe aan de franchise, maar na de elfde stopt Fast and Furious. Je zou denken dat Universal dan wel een keertje klaar is met de franchise… Of toch niet? Dwayne Johnson kondigde Hobbs & Shaw 2 aan. We kunnen dus nog wel even genieten van de Fast-Saga!

Fast & Furious 9 draait 1 juli in de bioscoop.

Lees verder