Vin Diesel en Dwayne Johnson in Fast and Furious

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vin Diesel en Dwayne Johnson in Fast and Furious

Waarom hebben Vin Diesel en Dwayne Johnson ruzie?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dwayne 'The Rock' Johnson is de grote afwezige in Fast & Furious 9. Na een knallende ruzie met Vin Diesel was hij eventjes klaar met de filmreeks. Wat is er nou eigenlijk gebeurd tussen de twee kale spierbundels?

Natuurlijk, The Fast and the Furious-reeks is altijd al populair geweest. Maar de succesvolle actiefranchise leek een nieuwe versnelling gevonden te hebben met Fast & Furious 5 uit 2011. Sterker nog, we riepen dit vervolg uit tot een van de beste actiefilms ooit gemaakt! En dat was voor een groot deel te danken aan Dwayne Johnson. Hij maakte in dit vijfde deel zijn debuut als Luke Hobbs. Deze stoere federaal agent maakt aanvankelijk jacht op Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn crew, maar bundelt later de krachten met de straatracers als blijkt dat ze een gemeenschappelijke vijand hebben…

‘Candy asses’

Toch duurde het niet lang voordat Dwayne Johnson en Vin Diesel elkaar ook achter de schermen in de haren vlogen. Nou ja, bij wijze van spreken dan… The Rock is doorgaans de goedheid zelve op social media, maar in 2016 haalde hij op Instagram ongekend fel uit naar zijn collega’s. In een inmiddels verwijderde post schreef Johnson over zijn mannelijke medespelers: “Sommigen zijn echte professionals, maar anderen niet. (…) Candy asses.” De geruchten gingen al snel dat Johnson doelde op Diesel. En die werden alleen maar luider toen The Rock op Instagram al zijn collega’s van Fast and Furious 8 bedankte voor de prettige samenwerking… behalve Vin!

Andere filosofie

In een interview met Rolling Stone bevestigde Dwayne Johnson later inderdaad dat hij ruzie had gehad met Vin Diesel op de set van Fast and Furious 8.Vin en ik hebben een paar discussies gehad, waaronder een belangrijke in mijn trailer. Toen besefte ik dat we er beiden een hele andere filosofie op nahouden wat het maken van films en samenwerken betreft.” 

'Tough Love'

In een interview met Men's Health verklaarde Vin Diesel dat hij Dwayne alleen wat 'tough love' had gegeven. Volgens Diesel kende iedereen Johnson als worstelaar (hij acteert al sinds 2002). En Vin vond het zijn taak als producent om ervoor te zorgen dat het publiek The Rock serieus nam als Hobbs (een personage dat Johnson speelde voor de derde keer). "Het kostte veel werk. Om dat punt te bereiken heb ik toen veel tough love gegeven. Niet Felliniesque, maar ik deed wat ik moest doen om de beste performance te krijgen." En ja, je leest het goed, Vin Diesel noemde zichzelf in één adem met de legendarische filmmaker Federico Fellini. 

Strijdbijl

De relatie tussen de twee machomannetjes was daardoor zo bekoeld dat Dwayne Johnson niet te zien is in Fast and Furious 9. In plaats daarvan tekende hij voor Hobbs and Shaw, een spin-off van The Fast and the Furious-reeks waarin Dominic Toretto in geen velden of wegen te bekennen is. Gelukkig hebben de kemphanen de strijdbijl inmiddels begraven! Eind vorig jaar verscheen een video op Insta waarin The Rock hintte op een comeback in Fast and Furious 10: “Ik wil broeder Vin Diesel bedanken voor het supporten van Hobbs & Shaw. Ik zie je snel, Toretto!” We kijken dan ook nu al uit naar de onvermijdelijke bro-hug op IMAX-formaat!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder