Friends-cast Ross Rachel Chandler Monica Joey Phoebe

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Friends-cast Ross Rachel Chandler Monica Joey Phoebe

25 jaar Friends: hoe gaat het nu met de acteurs?

|
|

Laatste update:

De hitserie Friends bestaat dit weekend precies 25 jaar. Ross, Phoebe, Monica, Rachel en Joey kennen de mensen over 100 jaar waarschijnlijk nog! De hoofdrolspelers hoeven nooit meer te werken, maar toch is de ene ‘Friend’ er beter aan toe dan de andere!

Als je héél veel geluk hebt als acteur heb je één keer in je carrière een megasucces als Friends te pakken. Na zo’n fenomeen kun je eigenlijk alleen maar omlaag donderen. Zo’n dip overkwam bijna alle Friends-sterren, maar ze kwamen hier allemaal gelukkig weer uit.

Oh, behalve Matthew Perry, maar die zat altijd al in de shit.

Matt LeBlanc

Joey was volgens veel kijkers het grappigste Friends-personage en sowieso degene die het best in z’n eentje verder kon. De Friends-spin-off Joey begon aanvankelijk sterk (want ja, het had iets met Friends te maken) maar de kijkcijfers zakten snel in. Toen het tweede seizoen tegenover American Idol werd geprogrammeerd kelderden de cijfers helemaal en werden de afleveringen die nog over waren niet eens uitgezonden. Pijnlijk, en LeBlanc kondigde een sabbatical aan van een jaar.

Het duurde uiteindelijk vijf jaar voor Matt weer zou acteren, in de comedy Episodes. Het falen van Joey had hij toen duidelijk achter zich gelaten. In Episodes speelde hij een parodie op zichzelf en maakte hij veel grappen over de mislukte serie.

Ietsje later trad hij toe tot de club presentatoren van Top Gear, wat hij met veel plezier deed. Kijkers zagen een andere kant van LeBlanc, en dat beviel prima! Vorig jaar kondigde hij zijn afscheid aan omdat het reizen hem te veel werd. Zijn nieuwste comedyserie Man With A Plan sloeg ook aan, hoewel deze natuurlijk niet zo populair is als Friends.

Matthew Perry

Ten tijde van Friends was Matthew Perry al regelmatig in het nieuws vanwege zijn verslavingen aan drugs en alcohol. Tegenwoordig lijkt hij daar van af te zijn (hij opende zelfs een eigen kliniek), maar zijn gezondheid is nogal broos. De acteur zegt dat hij vorig jaar geopereerd is aan een darmperforatie waarvan hij veel last had.

Perry speelde de hoofdrol in The Whole Ten Yards maar deze film flopte gigantisch. We weten wel zeker dat dat kwam door de vervloekte filmposter die bij deze comedy hoorde... Echt niet te filmen.

Daarna had Perry pech dat de comedy’s waarin hij speelde vaak maar één seizoen kregen en daarna geannuleerd werden. Hij kreeg nog wel kleine bijrollen in populaire series als The Good Wife, The Good Fight en Cougar Town, maar pas met The Odd Couple lachte het succes hem weer een beetje toe. Totdat de serie na drie seizoenen stopgezet werd.

Het is niet dat Perry helemaal niet meer aan de bak komt. Hij staat af en toe nog in het theater, maar door zijn slechte gezondheid en slecht perspectief op een hit gaat het helaas niet zo best met Chandler Bing.

Lisa Kudrow

In tegenstelling tot het personage Phoebe is het leven van Lisa Kudrow bijzonder stabiel! De actrice behaalde succes met P.S. I Love You, Easy A, Hotel For Dogs, The Girl On The Train, The Boss Baby en Booksmart.

Op televisie maakte ze de comedyserie Web Therapy en bleef haar werk beperkt tot bijrollen in series als Unbreakable Kimmy Schmidt, Scandal en Grace And Frankie. Lang niet verkeerd!

Courteney Cox

Courtney Cox pakte het precies andersom aan, of het balletje rolde de andere kant op, dat kan ook. Ze speelde kleine rollen in films en een hoofdrol in Scream 4 (de horrorserie waarin ze eerder ook al te zien was).

Daarnaast werkte ze veel achter de schermen als producer van o.a. Cougar Town (waarin ze ook een grote rol speelde). Verder bleef groot succes uit, totdat Cox dit jaar begon met de webserie 9 Months With Courteney Cox. De actrice bezoekt mensen die moeite hebben met zwanger worden, of juist onbedoeld een kindje verwachten.

Met comedy heeft het niets te maken (Cox leed zelf aan postnatale depressie), maar de actrice heeft met de serie wel iets moois neergezet.

David Schwimmer

‘Ross’ boert tegenwoordig goed als (toneel)acteur en regisseur. Na Friends boekte hij vooral succes als de slome giraffe Melman in Madagascar. Schwimmer had lange tijd kleine bijrollen in comedy’s totdat hij ineens te zien was in The People Versus OJ Simpson: American Crime Story. als advocaat Robert Kardashian.

Vorig jaar ontstond er enige verwarring toen een lookalike van Schwimmer er vandoor met een tray pils uit de supermarkt. Met hulp van de acteur werd de dader uiteindelijk gevonden. Wat een held!

Jennifer Aniston

Dankzij Friends werd Jennifer Aniston America’s Sweetheart en haar kapsel in de serie werd zelfs ‘de Rachel’ gedoopt. Het lijkt alsof we tegenwoordig weinig over Aniston horen, maar eigenlijk ís ze er gewoon altijd. Heel de wereld leefde mee toen ze scheidde van Brad Pitt; haar carrière is eigenlijk nooit gestopt.

Aniston schitterde in The Break-Up, Marley And Me, He’s Just Not That Into You, Horrible Bosses, We’re The Millers, Mother’s Day en nog veel meer romantische comedy’s. Ze waren niet allemaal even goed of succesvol, maar Aniston werd bijna altijd geprezen. Zelfs haar meest recente film met Adam Sandler(!) werd ineens bizar populair op Netflix. Hoe dan!? Het antwoord: Jennifer Aniston.

Op tv deed Jennifer voornamelijk kleine gastrollen, en natuurlijk werd ze het gezicht van verschillende cosmeticacampagnes. Lange tijd gold dat alles met het gezicht van Aniston erop goed verkocht. Tegenwoordig doet ze het wat rustiger aan en houdt ze zich voornamelijk bezig met goede doelen en doneert ze enorme bedragen aan ziekenhuizen. Jennifer Aniston is there for you!

25 jaar Friends

De cast van Friends herdacht zelf het prille begin van hun succes op Instagram. LEGO komt met een speciale Central Perk-set en binnenkort verschijnt er een speciale film in de bioscoop om het feestje te vieren. Een Friends-revival zit er niet meer in, maar de herhalingen zijn er altijd voor je.

Lees verder