Friends bestaat 25 jaar, en de jubileumfilm over de vrienden draait ook in Nederland.

Veronica Superguide logo
Friends bestaat 25 jaar, en de jubileumfilm over de vrienden draait ook in Nederland.

Friends jubileumfilm verschijnt tóch in Nederlandse bioscoop!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Friends bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een film. Leuk voor Amerikaanse fans, denk je misschien, maar er is goed nieuws. De jubileumspecial The One With The 25th Anniversary komt ook naar Nederland. Could we be more excited?

Niemand leek er op te rekenen dat de speciale Friends-film in Nederland zou verschijnen; het was eerder een Amerikaans feestje. Nu blijkt dat Vue de special toch laat zien. Een stuk later dan in de VS, maar dat is beter dan helemaal niet!

In de Verenigde Staten wordt er drie avonden lang naar Friends geloerd, op 23 en 28 september én op 2 oktober. In Nederland wordt de film op 20 oktober vertoond. Wat opmerkelijk is, is dat Friends: The One With The 25th Anniversary drie verschillende versies heeft.

Versie een bevat de afleveringen: The One Where Monica Gets a RoommateThe One with the BlackoutThe One With The BirthThe One Where Ross Finds Out.

Versie twee behelst: The One With the Prom VideoThe One Where No One's ReadyThe One The Morning AfterThe One With The Embryos.

En de laatste variant bestaat uit de volgende afleveringen: The One With Chandler In A BoxThe One With Ross's Wedding Part 2The One Where Everyone Finds OutThe One Where Ross Got High.

I’ll be There For You

Al met al zitten er een paar beroemde afleveringen tussen, maar welke versie in Nederland precies te zien is, is nog niet bekend. Mogelijk wordt er zelfs een special samengesteld met de beste afleveringen uit de bovenstaande versies. Wél weten we dat er sowieso voor het eerst nieuwe beelden vertoond worden en dat een aantal nog nooit vertoonde interviews onderdeel zijn van de films.

Hoe dan ook: de afleveringen van Friends zijn volledig geremastered, waardoor ze geschikt zijn voor het grote scherm. The One With The 25th Anniversary is op 20 oktober te zien in ons land, in één van de 21 Vue-bioscopen. De kaartverkoop begint op vrijdag 20 september; houd de Vue-sites in de gaten.

Friends is 25 jaar na dato nog steeds enorm populair, hoewel sommigen vraagtekens zetten bij de comedyserie. Is die nog wel helemaal van deze tijd? Andere aardigheden voor het jubileum zijn onder anderen een geweldige Central Perk LEGO-set én een nieuwe versie van de fantastische introtune!? We houden ons hart vast…

Lees verder