Friends

Veronica Superguide logo
Friends

Kritiek op DWDD: "Friends is niet meer van deze tijd"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Arda Kaya van Yung DWDD ging uitzoeken of Friends nog wel van deze tijd is en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest kwam met een bak kritiek op de serie. 

Geen diversiteit

“Friends mist diversiteit. Geen lhbt-ers, geen variatie in huidskleur en verschillen van de sociale klasse komen ook niet aan bod,” vindt Dan Hassler-Forest. Een kijker vraagt zich af: “Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken? Met lesbische Carol en Susan, de transgendervader en de donkere baas van Chandler, de geldproblemen van Joey en Rachel.” Er zit meer diversiteit in het programma dan op het eerste gezicht lijkt. 

Bekijk hieronder het filmpje.

Tijden veranderen

Het valt vandaag de dag wel op dat de diversiteit vooral te vinden is in de bijrollen. We spreken natuurlijk wel van een andere tijd en tijden veranderen! Tegenwoordig zijn er veel series die sociale problemen aankaarten en meer diversiteit laten zien. Zoals Riverdale en Élite. Bekijk dit lijstje maar, met redenen waarom Élite niet zo oppervlakkig is als Gossip Girl, en waarom het meer diversiteit laat zien dan Friends.

De serie bestaat binnenkort 25 jaar en dat wordt gevierd in de bioscoop!

Lees verder