Top Gear: Matt LeBlanc stopt na komend seizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Top Gear: Matt LeBlanc stopt na komend seizoen

Top Gear: Matt LeBlanc stopt na komend seizoen

|
|

Laatste update:

Matt LeBlanc zegt de wereld van benzine, paardenkrachten en brandend rubber vaarwel! Top Gear kan op zoek naar een nieuwe presentator.

Na het komende seizoen hangt Matt LeBlanc de racehandschoenen aan de wilgen. De acteur/presentator is het vele reizen dat voor het programma nodig is beu. De BBC betreurt zijn vertrek, maar heeft altijd rekening gehouden met de mogelijkheid: ‘We wisten dat we hem leenden voor Top Gear, naast zijn werk als acteur. We wensen hem alle goeds.’

Matt Leblanc kreeg met Chris Evans (niet Captain America, maar de Britse presentator/DJ) en gastpresentatoren de ondankbare taak om Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May te vervangen. Evans stapte na zijn eerste seizoen (2016) op, na veel kritiek en lage kijkcijfers.

Jeremy Clarkson, onder wiens leiding Top Gear uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen, werd in 2015 door de BBC op non-actief gesteld. Clarkson sloeg een producer van Top Gear, die in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Clarkson vertrok met Hammond en May naar Amazon, waar ze in The Grand Tour verder gingen met gemotoriseerde chaos.

Second gear

LeBlanc wist Top Gear kwalitatief enigszins uit het slop te trekken, met hulp van presentatoren Chris Harris en Rory Reid. Toch heeft de show nog steeds last van Top Gear-fans die Clarkson, Hammond en May missen. 

De kijkcijfers daalden afgelopen seizoen tot onder de 2 miljoen, waar ooit 8 miljoen mensen inschakelden. Volgens de BBC betekent dit niet dat Top Gear een ramp is: de show wordt tegenwoordig ook vaak online bekeken.

LeBlanc blijft voorlopig nog wel te volgen. De CBS-comedy Man With A Plan werd onlangs verlengd met een derde seizoen. Wie de nieuwe presentator van Top Gear wordt is nog niet bekend.

Lees verder