10 redenen waarom Sophie Turner de hoofdrol in een Boy George-biopic moet krijgen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
10 redenen waarom Sophie Turner de hoofdrol in een Boy George-biopic moet krijgen

10 redenen waarom Sophie Turner de hoofdrol in een Boy George-biopic moet krijgen

|
|

Laatste update:

Boy George heeft vannacht in de ontbijtshow van de Australische radio DJ's Fitzy en Wippa onthuld dat niemand minder dan Sophie “Sansa Stark” Turner uit Game of Thrones hem wellicht gaat spelen in een biopic. Wij staan nu natuurlijk te juichen op onze bureaus. Niet alleen omdat we zelf al meerdere malen geroepen hebben dat dit zo’n strak plan zou zijn, maar ook om deze redenen:

1 - De gelijkenis is treffend

De Culture Club-zanger en de Game of Thrones-actrice lijken sprekend op elkaar: allebei zo'n bolle toet met blauwe kraaloogjes en dat kenmerkende onderkinnetje. Ook al is Boy George zo gay als het maar kan, je zou je bijna afvragen of hij in een zwoele meinacht in het Britse Northampton in 1995 toch niet een keertje de vrouwenliefde geprobeerd heeft. In dit plaatsje werd Sophie namelijk negen maanden later geboren.

2 - Sophie is zelf al jaren van de vergelijkingen op de hoogte

Op Reddit ging al in 2014 een thread rond die ‘Boy George looks just like Sansa Stark’ heet. De roodharige actrice reageerde hier toen zelf op met een Instagram-post waarin ze zei: “People tell me about this ... I guess it's true”.

3 - Do You Really Want to hurt me zou zo Sansa’s lijflied kunnen zijn

De Reddit-post was voor Buzzfeed in 2014 al reden om een item aan de gelijkenis tussen Boy Stark en Sansa George te wijden. Die site merkte toen al treffend op dat Do You Really Want to Hurt Me, één van de grootste hits van Culture Club, zo Sansa’s lijflied (of beter nog blijf-van-m'n-lijflied) zou kunnen zijn; seizoenen lang viel ze immers van de regen in de drup.

4 - Boy George liep er in zijn hoogtijdagen toch al zo androgyn mogelijk bij

Het klinkt misschien als een gek idee om een vrouw een mannelijke popartiest te laten spelen, maar in het geval van Boy George is dat helemaal niet zo vreemd: in de hoogtijdagen van Culture Club liep de zanger er steeds opzettelijk zo androgyn mogelijk bij.

5 - Vrouwen hebben al eerder mannelijke zangers gespeeld

In de Bob Dylan-film I'm not There uit 2007 speelden een zestal acteurs verschillende facetten van Bob Dylans persoonlijkheid, waaronder ook Cate Blanchett. Ze had misschien dan niet het vlassige baardje dat de hese bard in zijn jonge jaren vaak had, maar verder leek ze sprekend op de beroemde folkzanger.

6 - Muziekbiopics zijn hot hot hot

Na het overweldigende succes van Bohemian Rhapsody en het nog veel betere Rocketman zal Hollywood zich de komende tijd nog meer op muziekbiopics storten. En dat is alleen maar tof, want die knallende Queen-biopic en die overweldigende Elton John-musical smaken naar meer, veel meer. Wij hadden ons verlanglijstje vorig jaar al ingediend, maar een Boy George-biopic voegen we hier graag nog aan toe. Want ook al is de muziek van Culture Club beduidend minder dan die van Queen of Elton John, toch kan dit best wel een boeiende biopic worden.

7 - De regisseur van de Boy George-film heeft net een topfilm met Sansa's ex-man Tyrion gemaakt

Een regisseur voor de Boy George-biopic is al gevonden in de vorm van Sacha Gervasi, en die heeft net een uitstekende film gemaakt met één van de drie mannen waar Sansa in Game of Thrones gedwongen mee getrouwd was: op Ziggo/HBO kun je alweer een paar maandjes My Dinner with Hervé zien met Tyrion Lannister-acteur Peter Dinklage als Hervé Villechaize, de dwerg uit Fantasy Island en de James Bond-film The Man With The Golden Gun. Erg de moeite waard, en leuk voor de dames om te weten dat Jamie “Christian Grey” Dornan de andere hoofdrol speelt.

8 - Sophie Turner is na Game of Thrones wel wat gewend

En da's maar goed ook, want een Boy George-biopic kan behoorlijk smeuïg worden. Ondanks zijn softe nummers was hij namelijk jarenlang verslaafd aan hard drugs; de popzanger kampte meerdere malen in zijn leven met een heroïneverslaving. Onder invloed hiervan heeft hij vervolgens allerlei rare capriolen uitgehaald; het dieptepunt was wel toen hij tijdens een heftige heroïnebinge in 2007 een escort bestelde die hij vervolgens thuis vastbond en aftuigde. Ook al beweerde Boys advocaat daarna nog dat de zanger destijds veel te dik was om zoiets te kunnen doen, toch draaide hij vervolgens 15 maanden de bak in. Het weerhield hem er niet van om later een comeback-single te maken getiteld “I want somebody to love me”, waarin hij heel zielig zong “I want somebody to be nice”. Maar dan moet je zelf ook aardig zijn hè Boy?!

9 - Boy George wil zelf dat Sophie Turner hem speelt

In het radio-interview dat je hier kunt terugkijken zegt Boy George dat hij Sophie een maar wat goede keuze vindt om hem te spelen: “Mensen zullen zeggen ‘Oh zij kan jou niet spelen, ze is een vrouw!’ Maar toen ik zo oud was als zij wilde ik er maar wat graag zo uitzien … Dat was mijn bedoeling tenminste!”

10 - Sophie heeft snel een nieuwe hit nodig na X-Men: Dark Phoenix

Al tien alinea's lang is het natuurlijk de olifant in de kamer, maar Sophie’s nieuwste film X-Men: Dark Phoenix is hard aan het floppen. En dat is des te pijnlijker omdat dit nou net haar eerste hoofdrol in een grote film is; in X-Men: Apocalypse was Jean Grey nog een bijpersonage, maar dit keer draait alles om haar. Ze heeft zelfs de titelrol. Het komt maar al te vaak voor dat een acteur of actrice wiens eerst grote film hard flopt daarna niet meer gevraagd wordt voor andere grote rollen. Sophie heeft dus juist nu heel snel een hit nodig!

Lees verder