We Are The Champions: Bohemian Rhapsody nu de Grootste Film van deze eeuw in Nederland!

Door Redactie
We Are The Champions: Bohemian Rhapsody nu de Grootste Film van deze eeuw in Nederland!

Bohemian Rhapsody blijft maar records breken: Distributeur 20th Century Fox heeft vandaag bekend gemaakt dat de Queen-film nu de grootste film van de 21e eeuw is in Nederland. Tot deze week moest de Freddie Mercury-biopic alleen de James Bond-film Spectre nog voor zich laten in de lijst met grootste kassuccessen van deze eeuw. Nadat Rami Malek een Oscar won voor zijn rol als Freddie Mercury zijn blijkbaar zoveel mensen alsnog nieuwsgierig geworden, dat Bohemian Rhapsody deze week nu ook die 24e Bond-film verslagen heeft.

The Show Must Go On

Het uit 2015 afkomstige Spectre bracht uiteindelijk 20,52 miljoen euro op. Voor Bohemian Rhapsody staat de teller inmiddels op 20,57 miljoen euro op. En het eind is nog lang niet in zicht, want binnenkort organiseert Fox ook nog eens singalong-versies van de film, dus de bioscoopkassa's zullen nog wel even door blijven rinkelen. Geen wonder dat Queen-gitarist Brian May al hardop over een vervolg nadenkt.

Iceberg ahead

Met deze enorme bioscoopopbrengst staat Bohemian Rhapsody ook meteen op de tweede plek in de lijst van films die in de Nederlandse bioscopen het meeste geld hebben opgebracht. Alleen Titanic bracht in 1998 nog meer geld in het laatje: 25,8 miljoen euro. Dat bedrag lijkt vooralsnog niet te evenaren, maar wie weet?

2,12 miljoen bezoekers

Ook al heeft Bohemian Rhapsody inmiddels 2,12 miljoen bezoekers getrokken, toch staat de film daarmee nog niet in de Top Vijf van best bezochte bioscoopfilms in Nederland aller tijden. Die bestaat nog steeds uit The Sound of Music (1965, bijna 4 miljoen mensen), Irma la Douce (ook 1965, 3,6 miljoen bezoekers), Titanic (Daar is'ie weer! 3,4 miljoen kaartjes in 1998), Turks Fruit (1972, goed voor 3,3 miljoen bezoekers) en hekkensluiter Gone With The Wind (1939, meer dan 3 miljoen bezoekers).