Uh-oh: X-Men: Dark Phoenix dreigt dure misser te worden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Uh-oh: X-Men: Dark Phoenix dreigt dure misser te worden

Uh-oh: X-Men: Dark Phoenix dreigt dure misser te worden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zat er al een beetje in na de vernietigende recensies en de vele alarmerende verhalen, maar X-Men: Dark Phoenix dreigt een kostbare flop te worden. Althans, flop; de superheldenfilm met Sophie Turner in de titelrol is dit weekend wel de best bezochte film ter wereld met een opbrengst van rond de 140 miljoen, dus van een echte flop kun je moeilijk spreken. Toch heeft het gezaghebbende Deadline.com nu al uitgerekend dat deze laatste X-Men film van filmstudio 20th Century Fox tussen de 100 en 120 miljoen dollar verlies zal lijden.

Flink verlies

De verwachting is nu dat Dark Phoenix uiteindelijk rond de 300 miljoen dollar op zal brengen. Best een leuke opbrengst zou je zeggen, ware het niet dat een beetje megablockbuster tegenwoordig veel meer dan dat kost als je naast de productiekosten ook nog alle marketingkosten er bij optelt. En zo is de verwachting dat deze laatste aflevering uit de normaal zo succesvolle franchise uiteindelijk Fox en haar nieuwe eigenaar Disney met een flink verlies opzadelt.

Een vergelijkbaar geval is de Star Wars-film Solo: A Star Wars Story, die vorig jaar aan het begin van de zomer uitkwam. Ook al bracht deze lauwtjes ontvangen prequel wereldwijd 392 miljoen op, toch wordt de film nu gezien als een misser.

Maar “elk nadeel hep se voordeel”, zoals een groot Nederlands filosoof ooit sprak, en het floppen van Dark Phoenix zal voor Marvel Studios alleen maar extra motivatie zijn om er zeker van te zijn dat, wanneer zij eindelijk de X-Men toevoegen aan hun Cinematic Universe, dit op een goede manier zal gebeuren. Helaas voor alle X-Men fans zal het nog wel een paar jaar duren voor het zover is, aangezien de studio voor de komende drie jaar al flink zit volgeboekt.

Lees verder