Peter Dinklage in biopic over James Bond-dwerg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter Dinklage in biopic over James Bond-dwerg

Peter Dinklage in biopic over James Bond-dwerg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Voor menig acteur is een goede biopic een verplicht onderdeel van de carrière. Geen betere manier om Oscarnominaties dan wel Emmy-nominaties binnen te harken dan door een beroemd persoon te spelen, liefst eentje met een bewogen leven. Maar voor Peter “Tyrion Lannister” Dinklage met zijn lengte van 135 centimeter is het aanbod celebs om uit te kiezen nogal klein. Nu is hij binnenkort toch te zien in een biopic over Hervé Villechaize, vooral bekend als Nick Nack uit de James Bond-film The Man With The Golden Gun.

Korte trailer

De film My Dinner With Hervé vertelt over de ontmoeting tussen de aan lager wal geraakte journalist Danny Tate (gespeeld door Jamie Dornan) en de van James Bond en de tv-serie Fantasy Island bekende mini-acteur. Tate moet een artikel schrijven over Villechaize en dit mondt uit in een wilde nacht in Los Angeles. De film zal vanaf 20 oktober op HBO te zien zijn en zal vermoedelijk dus ook op Ziggo opduiken. De eerste promo ziet er alvast goed uit. Het is erg toepasselijk ook een hele korte trailer.

“Passion project”

Voor Dinklage is de film echt een “passion project”. De Game of Thrones-ster is al sinds 2012 aan de film bezig, samen met regisseur Sacha Gervasi. Deze filmmaker is vooral bekend van de documentaire over de vergeten heavy metal-band Anvil. De echte Villechaize was trouwens Frans en van Filippijnse afkomst, dus nu is het wachten op de onvermijdelijke boze Twitter-reacties die zeggen dat dit weer een staaltje whitewashing is, en dat ze een Aziatische dwerg voor de rol hadden moeten kiezen.

Wel een Bondgirl, maar geen Bond

Ook Andy Garcia is in de film te zien als Ricardo Montalbán, Villechaize’s tegenspeler uit Fantasy Island. De Zweedse actrice Helena Mattson zal opduiken als Britt Ekland, de Bondgirl uit The Man With The Golden Gun. Het is nog niet bekend wie Sir Christopher Lee en Roger Moore gaan spelen, wellicht komen ze niet eens in het verhaal voor.

Seksmaniak

Moore klapte een jaar voor zijn dood in 2017 trouwens nog eens flink uit de school over het woeste privéleven van zijn verticaal beperkte tegenspeler: “Ik zei altijd tegen hem: ‘Raak me niet aan, want jij hebt allemaal ziektes’. Dat zei ik niet vanwege zijn lengte, maar vanwege het feit dat hij een seksmaniak was”. Volgens Moore beweerde Villechaize dat hij tijdens de opnames van The Man With The Golden Gun met 35 vrouwen naar bed was geweest, voornamelijk prostituees. Ondanks al dat plezier tussen de lakens was het leven van de korte acteur geen pretje; hij had continu last van chronische pijnen, zo erg dat hij in 1993 op 50-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Lees verder