• Bridgerton

Top 10 Netflix - de populairste films en series

Bridgerton

De Top 10 Netflix bestaat uit de populairste films en series van de streamingdienst. Regelmatig wordt de lijst geüpdatet. Déze films en series scoorden deze week de meeste kijkers.

10. Pieces of Her (2022)

Serie

In de Netflix-serie In from the Cold bleek een gescheiden moeder stiekem een Russische ex-spion te zijn en ook in Pieces of Her, gebaseerd op het gelijknamige boek van Karin Slaughter, blijkt een onopvallende moeder een gevaarlijke bad ass te zijn. Tijdens een schietpartij wordt Andrea (Bella Heathcote) gered door haar moeder Laura (Toni Collette), die met gemak de schutter uitschakelt. Andrea beseft dat haar moeder een groot geheim heeft en gaat op zoek naar antwoorden.

9. Inventing Anna (seizoen 1)

Serie

De waargebeurde miniserie Inventing Anna bewijst dat je alles op Instagram met een korreltje zout moet nemen. We volgen de rijke Anna Delvey (Julia Garner uit Ozark) die niet alleen een hit is op Instagram, maar ook binnen de sociale elite van New York. Overal waar ze komt, laat ze niet betaalde rekeningen achter en steeds meer mensen twijfelen aan haar verhaal. Is zij echt een erfgename of licht zij de boel op? Check hier onze recensie van Inventing Anna.

8. The last Kingdom (seizoen 5)

Serie

Slecht en goed nieuws voor de fans van de epische, semifictieve BBC America-serie The Last Kingdom: het vijfde seizoen, dat sinds een tijdje op Netflix staat, is het allerlaatste seizoen, maar het verhaal is nog niet klaar. De makers werken momenteel aan een film, genaamd Seven Kings Must Die.

7. Queen of the South

Serie

We hebben even moeten wachten voordat het vijfde seizoen van deze misdaadserie eindelijk beschikbaar was in Nederland. Maar nu is de drugsbazin Teresa Mendoza weer terug. Wat zal ze deze keer allemaal moeten riskeren om haar drugshandel draaiende te houden?

6. The Auschwitz Report (2021)

Film

Twee Slowaakse Joden weten uit Auschwitz te ontsnappen met een rapport over de genocide in het kamp. De twee hopen dat dit bewijsstuk zal leiden tot een gericht bombardement. De film werd geselecteerd als de Slowaakse inzending voor de beste internationale speelfilm bij de Oscars, maar was uiteindelijk niet genomineerd.  

5. Blacklist (seizoen 8)

Serie

Het blijft een mooi uitgangspunt: de meest gezochte crimineel ter wereld geeft zichzelf aan om de politie te helpen terroristen op te sporen. The Blacklist gaat gestaag door tot en met seizoen 10. Raymond 'Red' Reddington wordt als 'Concierge of Crime' bijgestaan door Liz. Vanwege het coronavirus konden er minder afleveringen worden gemaakt, waardoor er uiteindelijk een bijzondere aflevering te zien is waarmee live-action scènes werden afgewisseld met speciale geanimeerde scènes.Toch zal er dit seizoen een wel héél dramatische plottwist plaatsvinden... 

4. Taboo (seizoen 1)

Serie

Avonturier James Keziah Delaney komt plots terug naar Londen tijdens de oorlog in 1812. Hij zat 10 jaar in Afrika terwijl mensen dachten dat-ie dood was. James (Tom Hardy) is van plan de dood van zijn mysterieuze vader te wreken, maar krijgt te maken met de Oost-indische Compagnie.

3. Top Boy (seizoen 2)

Serie

De twee drugsdealers Dushane (Ashley Walters) en Sully (Kane ‘Kano’ Robinson) handelen succesvol in een buitenwijk in London. Regelmatig moeten ze de strijd aan met hun rivalen wat er hard aan toe gaat. 

2. Ice Road (2021)

Film

Oude actiebaas Liam Neeson speelt de vastberaden ijswegchauffeur Mike McCann. Nadat een groep mijnwerkers vast komt te zitten, moet Mike een gevaarlijke reddingsactie gaan leiden. In deze actiethriller ligt gevaar altijd op de loer, want: is die bevroren oceaan waar Mike en zijn team overheen moeten wel zo bevroren? Nah, natuurlijk niet!

1. Bridgerton (seizoen 2)

Serie

We kunnen ons weer heerlijk onderdompelen in de sexy high society van het negentiende-eeuwse Londen. Het zwoele kostuumdrama Bridgerton keerde namelijk (iets minder geil dan gebruikelijk) terug en dit seizoen zien we hoe de oudste zoon van de Bridgerton-clan, Anthony (Jonathan Bailey), de ware liefde vindt bij Kate (Simone Ashley, uit Sex Education). Lees hier onze recensie van Bridgerton seizoen 2.

Wil je weten wat voor nieuws er deze maand op Netflix verschijnt? Check onze Nieuw op Netflix maandlijst.