De Lama's

Veronica Superguide logo
De Lama's
BN'ersTVBrandende Vraag

Hoe gaat het nu met De Lama’s?

|
|

Laatste update:

We moeten het al 14 jaar missen: de avonden dat we aan de buis zaten gekluisterd om ongegeneerd te kunnen lachen om De Lama’s. Hoe gaat het nu met onze grap-spugende lievelingsdieren van de Nederlandse televisie?

Gelukkig hoeven fans De Lama’s niet hélemaal te missen, want ze zijn op momenten nog zeker samen op de planken te vinden. Alleen niet meer onder dezelfde naam. Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge hebben de oorspronkelijke naam namelijk achter hen gelaten en gaan nu verder als TAFKAL (The Artists Formally Known As Lama’s).

Terugkeer op TV?

De groep staat zo nu en dan in het theater om het publiek te entertainen met de improvisatiekunsten die we gewend zijn van de heren. Uiteraard nog steeds onder leiding van huisvriend Patrick Lodiers. En nóg meer goed nieuws: over een tijdje kunnen we weer genieten van de oud-Lama’s op ons televisiescherm, want TAFKAL komt naar Videoland met een aantal speciale afleveringen.

Podcast over kaalheid en showbizz

En dat is niet het enige waar de mannen elkaar nog voor opzoeken. Ruben Nicolai, Tijl Beckand én Ruben van der Meer maken namelijk met z’n drietjes ook nog een gezellige podcast. De drie noemen hun programma Ruben Tijl Ruben – Dé Podcast een ‘radio improv show’ en praten over hun struggles als mannen van middelbare leeftijd. Maar dan missen we er nog wel eentje natuurlijk. Waar is het verloren schaap (of, uhm, de verloren lama) Jeroen van Koningsbrugge gebleven?

In het leger

Terwijl Ruben, Tijl en Ruben comfortabel achter hun microfoons zaten, ging Jeroen diep de bossen in om de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge bij te staan. Vanaf 2020 presenteert de ex-Lama het uitdagende programma waarin doodnormale burgers de intensieve training van de korpscommandotroepen proberen te doorstaan. En dat levert veel spannende momenten op, met een pittige finale van het tweede seizoen tot gevolg.

Ten minste houdbaar tot

Dat de drie oud-Lama’s een podcast maken over onder andere hun leeftijd (en alle gebreken die daarbij komen kijken), komt Ruben van der Meer ook wel heel lekker uit. Hij is nu namelijk te zien in de comedyserie Ten minste houdbaar tot, waarin ouder worden centraal staat. De serie, met een hoofdrol voor Ruben, is iedere donderdag rond 20.30 uur te zien op NPO 1 én trok met de eerste aflevering al ruim een miljoen kijkers.

Verraderlijk

Ook Tijl Beckand gaat als een speer op de Nederlandse televisie. Zo was hij pas nog te zien als presentator in het mega spannende programma De Verraders (mét een belachelijk bizarre ontknoping) en zien we Tijl nu in Argentinië bij Het Perfecte Plaatje. Het populaire programma waar BN’ers een camera oppakken is alweer begonnen en de eerste aflevering was al hilarisch! En alsof Tijl het nog niet druk genoeg had, presenteert hij nu ook De 1% Quiz op RTL.

 

Steentjes bouwen

Ruben Nicolai is nadat hij afscheid nam van De Lama’s eigenlijk ook niet meer van de televisie weg te denken. Simpele kinderspelletjes en steentjes lijken hem daarbij heel goed te liggen, want na LEGO Masters presenteert Ruben nu ook Domino Challenge. En dat originele idee blijkt toch behoorlijk zenuwslopend te zijn!

En hoe goed Ruben als Lama ook was, zijn Duitse alter ego Marcelino Wunderlich steeg zelfs daar vér bovenuit!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder