Dubbele gevoelens in finale Kamp van Koningsbrugge

Kamp Koningsbrugge

In de finale van Kamp van Koningsbrugge is geen plaats voor opgeblazen ego’s, opgevers of blaaskaken. Kijkers waren dit jaar nóg meer onder de indruk van de bikkelharde beproevingen.

De zes overgebleven kandidaten kregen een zwaar ‘examen’. Ze moesten een raketinstallatie uitschakelen en samen met de Luchtmobiele Brigade een kamp bestormen om een gevaarlijk wapen buit te maken. Dat is al een opgave, en al helemaal als je de hele week afgebeuld bent, en een slecht passende helm draagt!

Kamp Koningsbrugge
© AVROTROS

Het lastigste onderdeel was misschien nog wel de avond er vóór. Na een lange mars hoorden de deelnemers verhalen over gesneuvelde soldaten, en kregen ze een loeizware opdracht. Op de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek moesten ze een ‘afscheidsbrief’ schrijven aan hun geliefden, voor het geval ze de missie niet zouden overleven…

Kamp van Koningsbrugge extra indringend

Er was veel discussie over Kamp van Koningsbrugge, in het licht van de Russische inval in Oekraïne. AVROTROS besloot de finale van vanavond tóch uit te zenden, zodat kijkers extra stil konden staan bij het werk van Defensie. Door de indringende beelden uit Oekraïne leek het programma nóg meer indruk te maken op de kijkers.

Alle kandidaten haalden de spectaculaire eindopdracht, en ze werden herenigd met hun familie en gezinnen. Of er nóg een seizoen van het populaire programma verschijnt is nog niet bekend, maar Kamp van Koningsbrugge is zo’n succes dat we er stiekem wel op rekenen!

Kamp Koningsbrugge finale
© AVROTROS