Deze 7 series uit de 80's verdienen een remake

Miami Vice, The Golden Girls, Married with Children

Alles uit de jaren tachtig krijgt een remake, reboot of vervolg. Toch zijn er nog een paar nostalgische toppers die het moeten doen zonder moderne variant. Deze 7 series uit de 80's mogen van ons wel een remake krijgen.

7. Miami Vice

Gekleed in de duurste designer outfits en rijdend in de mooiste sportwagens namen undercoveragenten Crockett en Tubbs het op tegen het gespuis van Miami. Dat liep altijd uit op een dodelijke shoot-out met de populairste MTV-hits op de achtergrond. In 2006 deed regisseur Michael Mann nog een poging de stijlvolle serie nieuw leven in te blazen met een gritty reboot, maar deze film kunnen we het beste zo snel mogelijk vergeten. In 2018 meldde Vin Diesel dat hij druk bezig was met een remake van Miami Vice, die in 2020 het levenslicht zou zien. Daar is niks meer van terecht gekomen, maar onze aandacht heeft hij. Fast & Furious meets Miami Vice klinkt als een perfecte zomerse cocktail.

6. Moonlighting

De romantische comedyserie Moonlighting is dé blauwdruk voor romcoms met bekvechtende stelletjes die op het punt staan elkaar te zoenen. Hoofdrolspelers Bruce Willis en Cybill Shepherd konden elkaar in het echt ook niet uitstaan en dat zorgde voor nog meer vuurwerk op de set en op het beeldscherm. Het is zo goed als onmogelijk om die chemie te evenaren, maar een social media oorlog bracht ons op het idee voor de perfecte remake. Hugh Jackman en Ryan Reynolds voeren al jaren een hilarische strijd met elkaar op Instagram en het is een kleine stap om dat in de vorm van een verslavende serie te gieten. 

5. C.O.P.S.

Soms lijkt het alsof iedere 80’s cartoon een remake krijgt, maar tussen al dat moois missen wij de ondergewaardeerde tekenfilm C.O.P.S. Deze serie over commandant Bulletproof en zijn Central Organization of Police Specialists werd gemaakt om speelgoed te verkopen, maar vond een plekje in ons hart. C.O.P.S. is het type cartoon dat je kunt rebooten zonder dat iemand er boos om wordt. Hij is niet zo geliefd als G.I. Joe of iconisch als He-Man, maar het is wel iets waar kleine jochies mee opgroeiden. Een remake is ook makkelijk te maken. Je propt Dwayne 'The Rock' Johnson, Chris Hemsworth en Florence Pugh in de hoofdrollen, laat het regisseren door Fast & Furious-regisseur Justin Lin en je hebt een instant blockbuster. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. The A-Team

The A-Team is iconisch en tot op de dag van vandaag kennen we de introtekst nog uit het hoofd. Dat komt mede door de vele herhalingen op televisie, die we ook alweer tientallen keren hebben gezien. We zijn daardoor wel toe aan iets nieuws en dan bedoelen we niet de matige filmremake met Bradley Cooper. In 2015 waren er geruchten over een reboot met mannelijke en vrouwelijke huurlingen, die mensen in nood helpen door in het rond te schieten. Dat idee lijkt geschrapt, maar maakt ons wel erg enthousiast. Dus Hollywood producenten die dit lezen: blaas wat nieuw leven in die remake en verander geen regel aan het intro!

3. Alf

De sarcastische alien Alf stortte in 1986 neer op aarde en is na de gelijknamige tv-serie niet meer weg te denken van de beeldbuis. Zelfs nadat Alf stopte in 1990 keerde het ruimtewezen, die eigenlijk Gordon Shumway heet, terug in een tv-film en animatieserie. Daarna bleef het eventjes stil tot hij in 2004 zijn eigen hilarische talkshow kreeg. Als het aan poppenspeler Paul Fusco ligt, keert Alf weer terug op tv en hij heeft voldoende ideeën voor een remake. Als grote fans van het aaibare ruimtewezen, die altijd wel een one-liner paraat heeft, kunnen we niet wachten tot hij terugkeert. 

2. The Golden Girls

Ondanks het succes van de legendarische comedyserie The Golden Girls, waarin vier vlijmscherpe zestigplussers een huis delen, zijn er opvallend weinig series over vrouwen op leeftijd. Om die reden alleen al is een reboot broodnodig. Over de cast hoeft in ieder geval niet lang te worden nagedacht. De 99-jarige Golden Girl Betty White is nog steeds in leven en na Grace and Frankie zijn tachtigers Jane Fonda en Lily Tomlin ook toe aan een nieuwe comedyserie om in te schitteren. 

1. Married... With Children

Meerdere mensen hebben geprobeerd om Married… with Children te cancellen vanwege de grove en seksistische grappen, maar het was tv-zender Fox die na elf seizoenen zelf de stekker uit de controversiële comedyserie trok.  Daardoor heeft de sitcom over de mislukte schoenenverkoper Al Bundy een heel abrupt einde en is er geen afscheidsaflevering. De cast is nog wel teruggekomen voor een reüniespecial, maar dat is niet hetzelfde. De trouwe fans van Married… with Children verdienen nog één laatste aflevering om gedag te zeggen. 

Heb je meer behoefte aan compleet nieuwe films en series? Kijk dan wat Netflix de komende maand voor jou in petto heeft!