Recensie Friends: The Reunion – nostalgisch en hartverwarmend cadeautje voor de fans

Door Redactie
Friends: The Reunion
© HBO Max

Mensen die niks met Friends hebben, mogen deze speciale aflevering skippen. Maar voor iedereen die alle 236 afleveringen gezien heeft, is dit een geweldig cadeautje.

Friends is één van de meest populaire sitcoms in de tv-geschiedenis en volgens ons zelfs de beste comedyserie ooit. Na ruim 17 jaar en veel gesmeek van fans vonden de castleden het tijd om met z’n allen bij elkaar te komen. In deze langverwachte en vaak uitgestelde reünie praten de zes vrienden dan eindelijk over hun herinneringen aan de serie.

Pak de tissues er maar bij

Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer keren een voor een terug op de set van de welbekende appartementen. De acteurs schieten direct vol en veel fans zullen hier ook een traantje moeten wegpinken. De special is nog maar net begonnen en het is nu al een emotionele achtbaan! 

Vertrouwde dynamiek

Na al die jaren zou je denken dat hun vriendschappen misschien wat zijn verwaterd, maar nadat de acteurs aan de praat raken over hun avonturen op de set voelt het meteen weer vertrouwd. Hun dynamiek en chemie, die de serie jarenlang zo leuk maakte, is er nog steeds. Het is alsof onze geliefde vrienden nooit weg zijn geweest.

Verrassing!

Friends: The Reunion zit in elkaar als een standaard special. We zien wat hilarische bloopers, auditiebeelden en zelfs een heuse modeshow met iconische outfits uit de serie. Wat het alsnog een bijzondere aflevering maakt, zijn de oprechte reacties van de acteurs. Het lijkt alsof zij geen idee hadden wat er allemaal stond te gebeuren. Ze lijken net zo erg te genieten van alle verrassingen als het publiek.

Aanstekelijke lach

Vooral Lisa Kudrow steelt de show met haar aanstekelijke lach. Ze geniet enorm van alle beelden en het samenzijn met haar goede vrienden. De zes creëren weer precies hetzelfde woonkamer gevoel als in de serie. Het is heerlijk om samen met de cast terug te kijken op de leren broek van Ross, ‘Pivot!’ en de iconische quiz uit The One With The Embryos, die zelfs zorgt voor wat onderlinge competitie. 

Recensie Friends: The Reunion – nostalgisch en hartverwarmend cadeautje voor de fans

Bekende fans

Naast gastacteurs uit Friends als Maggie Wheeler (Janice) en Tom Selleck (Richard) zijn er ook een aantal bekende fans te gast. BTS, Lady Gaga, Kit Harington en David Beckham maken allemaal deel uit van de special. Je hoeft gelukkig niet bang te zijn dat zij de spotlights pakken. De focus blijft de volle 104 minuten bij je favoriete sitcom.

Conclusie

Friends: The Reunion is een heerlijk nostalgisch en hartverwarmend cadeautje voor iedere fan van de serie. Dit is echt alles waar je op hebt gewacht! Het is wat voorspelbaar, maar stelt geen moment teleur. Wie nooit een fan is geweest van de sitcom zal daarentegen niet snappen wat hier leuk aan is. Deze reünie is echt bedoeld voor de mensen die meteen weten waar The One With The Embryos überhaupt over gaat.

5 STERREN

Friends: The Reunion is te zien op HBO Max.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.