Uncut Gems, Geralds Game en Shutter Island

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Uncut Gems, Geralds Game en Shutter Island

De 20 beste thrillers nu op Netflix (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Toe aan wat nagelbijtende spanning in je leven? Wij hebben Netflix afgestruind op zoek naar de beste thrillers en vonden deze 20 topfilms, die je echt niet mag missen. 

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

20. Triple Frontier

Vijf voormalige soldaten van de Special Forces besluiten een ongrijpbare drugsbaron in Brazilië te beroven van zijn fortuin. Maar diep in de jungle drijven hebzucht, paranoia en rivaliteit de wapenbroeders steeds verder uit elkaar. Triple Frontier is een even vlotte als vermakelijke heistfilm, die ook nog eens gezegend is met topacteurs als Ben Affleck, Oscar Isaac en Charlie Hunham. Niet alleen van de beste thrillers op Netflix, maar ook een van de beste actiefilms op Netflix!

19. Secret Window (2004)

De combinatie Stephen King en Johnny Depp is al voldoende reden om deze boekverfilming van de grootmeester te kijken. In Secret Window speelt Depp een succesvolle schrijver die worstelt met een writer’s block en de dagen telt in een afgelegen vakantiehuisje. Op een dag krijgt hij bezoek van een creepy gast die hem beschuldigt van plagiaat. Dat is het begin van een nachtmerrie met een schokkende wending.

18. The Guilty (2021)

In deze Amerikaanse remake van de Deense topfilm Den Skyldige speelt Jake Gyllenhaal een getroebleerde rechercheur, die in afwachting van zijn rechtszaak, gedegradeerd is tot alarmcentrale telefonist. Op zijn allerlaatste dag wordt hij gebeld door een ontvoerde vrouw en om haar te helpen, neemt hij grote risico's en zet hij alles op het spel. Deze Netflix thriller is niet zo sterk als het origineel, maar Jake Gyllenhaal houdt je bij de les met zijn indrukwekkende performance. 

17. The Shallows (2016)

Blake Lively in een bikini op een paradijselijk strandje klinkt niet als de basis voor een spannend verhaal, maar voeg er een haai aan toe en je hebt een van de betere thrillers op Netflix. De blonde beauty speelt een surfer die wordt aangevallen door een grote witte haai en vlucht naar een kleine rots, waar ze veilig is zolang het water niet stijgt. Om dit avontuur te overleven, moet ze een slim plan bedenken. 

16. The girl on the train (2016)

Emily Blunt is een multitalent die schittert in heerlijke comedy’s, spannende horror en ijzersterke thrillers. The Girl on the Train hoort bij de laatste categorie. De Britse superster speelt een doodgewone vrouw die dagelijks met de trein reist en tijdens een korte stop bewondert ze vanaf een afstandje een perfect koppel. Maar op een dag is de vrouw van het stel verdwenen...

15. Wind river (2017)

Als acteur sloeg Taylor Sheridan geen deuk in een bakje boter, maar als scenarist is hij geniaal. Hij schreef onder andere de scenario’s van Sicario, Hell or High Water en Wind River, met deze thriller maakt hij ook zijn debuut als regisseur en dat doet hij voortreffelijk. Het verhaal speelt zich af op een indianenreservaat waar een moord is gepleegd en een FBI-agente werkt samen met een lokale agent om de dader te vinden.

14. Red Dragon (2002)

Het is ongelooflijk jammer dat de serie Hannibal niet meer op Netflix staat, maar je kunt nog wel je tanden zetten in de thriller Red Dragon. In deze prequel van The Silence of the Lambs speelt Edward Norton de rol van FBI-agent Will Graham, die zijn oude vijand Hannibal Lecter (opnieuw een geniale Anthony Hopkins) om hulp moet vragen om een seriemoordenaar te pakken.

13. Mystic River (2003)

Drie jeugdvriendinnen krijgen als volwassen mannen weer met elkaar te maken wanneer de dochter van Jimmy (Sean Penn) wordt vermoord en Dave (Tim Robbins) de hoofdverdachte is. De zaak wordt onderzocht door Sean (Kevin Bacon) en dat haalt veel oud zeer naar boven. Mystic River balanceert op voortreffelijke wijze tussen spannende thriller en rauw drama. 

12. Don't Breathe (2016)

Don't Breathe is sowieso een van de beste thrillers op Netflix! Drie inbrekers denken een makkelijke slag te slaan bij een oude blinde veteraan die afgelegen woont in een wijk waar hij vrijwel alleen zit. Dit gaat al vrij snel hélemaal mis als de beste man (voortreffelijk gespeeld door Stephen Lang) een doodenge badass blijkt te zijn. Ze hebben absoluut het verkeerde huis uitgekozen. Het tweede deel is al net zo bruut!

8. Gerald's Game (2017)

Tijdens een weekendje weg willen Gerald en Jessie hun seksleven wat spannender maken en pakken ze de handboeien erbij. Gerald ketent Jessie vast aan het bed, maar voordat hij haar weer los kan maken, sterft Gerald aan een hartaanval. Alsof dat nog niet erg genoeg is, wandelt een uitgehongerde hond de kamer binnen. Regisseur Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) weet als geen ander hoe hij de spanning op moet voeren en maakt met deze Netflix-film een van de beste verfilmingen van een Stephen King-verhaal. 

7. Panic Room

Meg (Jodie Foster) en haar dochter Sarah (Kristen Stewart) worden in hun nieuwe huis belaagd door een bende inbrekers. Gelukkig is hun nieuwe onderkomen voorzien van een ‘panic room’, een geheime schuilkamer vol technische snufjes. Maar het duurt niet lang voordat de indringers doorhebben dat zij niet alleen zijn… Wat volgt is een intens kat-en-muis-spel op de vierkante meter van genre-expert David Fincher (Seven). Hoort absoluut bij de beste thrillers op Netflix.

6. Prisoners

In Prisoners speelt Hugh Jackman een vader die tot wanhoop wordt gedreven nadat zijn dochtertje spoorloos is verdwenen. Er wordt al snel een mogelijke verdachte opgepakt, maar deze wordt vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De vader is echter vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen… met gruwelijke gevolgen. Regisseur Denis Villeneuve (Arrival) maakte met Prisoners een van de grimmigste thrillers van deze eeuw. Je bent bij deze gewaarschuwd…

8. Gone Girl (2014)

Fans van David Fincher zitten goed bij Netflix. We zagen eerder al Panic Room langskomen en later in de lijst komen de we meesterregisseur nog een keer tegen. Op plekje 8 vinden we Gone Girl en in deze thriller laten Ben Affleck en Rosamund Pike zien wat een acteerkanonnen het zijn. Wanneer de vrouw van Nick Dunne verdwijnt, is hij direct de hoofdverdachte, maar op de achtergrond wordt een heel geniepig spel gespeeld.

7. Sicario (2015)

In deze top 20 lijst met beste thrillers op Netflix kwamen actrice Emily Blunt, regisseur Denis Villeneuve en schrijver Taylor Sheridan al voorbij. In Sicario komt deze heilige drie-eenheid samen voor één van de beste thrillers van 2015. Een FBI-agente wordt naar Mexico gestuurd om een drugskartel aan te pakken, maar de brute manier waarop de misdaad wordt bestreden, gaat haar veel te ver.

6. Joker (2019)

Batman’s aartsrivaal Joker is een van de beste schurken ooit en verschillende topacteurs hebben hun eigen draai gegeven aan de knettergekke komiek. Joaquin Phoenix zet de meest subtiele versie neer en speelt hem niet als een superschurk, maar als een anti-held die rechtstreeks uit een film van Martin Scorsese lijkt te komen. De mislukte komiek Arthur Fleck heeft steeds meer slechte dagen en langzaam begint hij te beseffen dat het tijd is om terug te slaan.

5. Zodiac (2007)

Aan het einde van de jaren zestig maakte de Zodiac Killer het noorden van Californië onveilig. De mysterieuze seriemoordenaar is nooit gepakt en dat maakt deze geniale thriller van David Fincher (daar heb je hem weer!) nog een tandje spannender, want echt iedereen in de film kan de dader zijn. Automatisch ga je als kijker ook detective spelen en raak je net zo geobsedeerd door de zaak als hoofdpersonen Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) en Paul Avery (Robert Downey jr.). Dit is een film die je direct op je Netflix kijklijst moet zetten. 

4. Uncut Gems (2019)

Adam Sandler speelt meestal de hoofdrol in prettig gestoorde komedies, maar in Netflix-film Uncut Gems gaat hij voor serieuzer werk. Hij speelt de slijmerige diamantverkoper Howard Ratner die een zeldzame opaal importeert om zijn gokschulden af te betalen. De gokverslaafde kan echter niet ophouden met spelletjes spelen en brengt zichzelf in steeds gevaarlijkere situaties om zijn geld terug te krijgen. Uncut Gems is zo spannend dat je geen nagels meer overhebt zodra de aftiteling rolt. Wij vonden deze Netflix Original ook een van de 10 beste films van 2020

3. You Were Never Really Here (2017)

Joaquin Phoenix kan met zijn intense acteerwerk elke film spannend maken - kijk maar naar Joker op nummer 6 - en zijn spel maakt dit heftige meesterwerk tot een van de beste thrillers op Netflix. You Were Never Really Here gaat over Joe (Phoenix), een oorlogsveteraan die ontvoerde kinderen opspoort. Zijn laatste klus loopt echter gierend uit de hand en stort Joe in een posttraumatische nachtmerrie. 

2. Shutter Island (2010)

Bij de naam Martin Scorsese denk je automatisch aan geniale gangsterfilms, maar met Shutter Island laat de iconische regisseur zien dat hij net zo makkelijk een ijzingwekkende thriller kan schieten. Het verhaal gaat over een U.S. Marshall, gespeeld door Scorsese's muze Leonardo DiCaprio, die naar een instelling voor geesteszieke criminelen afreist om een ontsnapte moordenares te vinden. Daar ontdekt de wetsdienaar dat niets is wat het lijkt en zet hij alles op het spel om de waarheid achter Shutter Island te ontdekken. 

1. Se7en (1995)

Dit meesterwerk van David Fincher is de oudste film in de lijst, maar ook de beste. Twee rechercheurs (gespeeld door Morgan Freeman en Brad Pitt) worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. De dader lijkt inspiratie te putten uit de zeven hoofdzonden en dat betekent dat er nog meer doden zullen vallen. Dankzij de schokkende finale komt Se7en een kwart eeuw na de release nog altijd aan als een stomp in je maag. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de zeven beste weetjes over dit meesterwerk voor je op een rijtje gezet!

Wil je iets engers zien? Hier vind je de beste horrorfilms op Netflix

Lees verder