De beste kerstfilms die je nog nooit gezien hebt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De beste kerstfilms die je nog nooit gezien hebt

De 7 beste kerstfilms die je nog nooit hebt gezien

|
|

Laatste update:

Elk jaar kijken we ze weer: de kerstfilm-klassiekers zoals Home Alone, Die Hard en The Nightmare before Christmas. Helaas is dat lijstje al heel lang hetzelfde, terwijl dat helemaal niet hoeft! Deze 7 minder bekende kerstfilms zouden er wat ons betreft best bij mogen.

7. 12 Dates of Christmas

Why Couldn’t It Be Christmas Everyday? Deze film geeft Bianca Ryan eindelijk antwoord op haar vraag, want vastzitten in dezelfde dag tijdens Kerstmis is bepaald geen feest. Amy Smart speelt in 12 Dates of Christmas een vrouw die op date gaat om haar ex te vergeten. Ze bakt er niks van, ook al is de man met wie ze op stap gaat (Mark-Paul Gosselaar) een leuke vent. Daarna blijkt dat ze à la Groundhog Day die date elke dag opnieuw moet beleven. De hoofdrolspelers maken er een charmante romcom van. Te zien bij Disney+.

6. The Family Stone

Met deze bijtende comedy laat Sarah Jessica Parker zien dat ze vaker de kans moet krijgen om een stijf, neurotisch type te spelen en niet moet blijven hangen in Carrie Bradshaw. De zakenvrouw die ze hier neerzet, maakt tijdens de feestdagen voor het eerst kennis met de familie van verloofde. Helaas zien zij het aanstaande huwelijk totaal niet zitten en dat laten ze merken ook. Te zien bij Disney+.

5. Get Santa

In deze film vol Britse humor zit een kerstman waar iedereen wel in wil geloven. Jim Broadbent speelt de olijke oude baas, die het lachen vergaat als hij zijn magische slee kwijtraakt. Een vader en zoontje ontdekken hem in hun schuur en de politie gelooft het verhaal van Santa niet, dus belandt hij in de gevangenis. Kolder en snedige dialogen genoeg als de twee hem gaan bevrijden. Te zien bij Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Happy Christmas

Anna Kendrick en kerstfilms: op de een of andere manier is dat gewoon een hele geslaagde combinatie. Ze speelt een losbol die geen onderdak meer heeft nadat haar relatie op de klippen gelopen is en zo bij haar oudere broer in huis belandt. Haar beste vriendin (Lena Dunham) is er opeens ook kind aan huis en dat zorgt voor een hoop levendigheid. Vooral voor haar schoonzus (Melanie Lynskey) is dat flink wennen. Sentiment blijft overtuigend buiten de deur. Te zien via iTunes.

3. The Night Before

Zelfs al gebruiken ze te veel drank en drugs: Seth Rogen en zijn vrienden zijn bijna altijd een lollig stel om een bromance-film lang mee te hangen. Deze kerstfilm is geen uitzondering. Rogen, Joseph Gordon-Levitt en Anthony Mackie spelen drie vrienden die de traditie hebben om op kerstavond flink op stap te gaan, maar de meerderheid is er een beetje klaar mee. Tijd voor één laatste wilde nacht dus. Te zien op Netflix.

2. Arthur Christmas

In deze film van animatiestudio Aardman hebben de zoons van de kerstman de manier waarop de cadeaus worden bezorgd flink gemoderniseerd. Toch belandt er één presentje tussen de wal en het schip. Arthur Christmas, de klunzige zoon, gaat er dan met zijn opa en een elfje in de ouderwetse slee op uit om dat goed te maken. Aardman maakt altijd superleuke films en dit is geen uitzondering: Arthur Christmas is heerlijk tegendraads en een visueel feest. Te zien bij Ziggo.

1. Happiest Season

Films waarin mensen hun geliefden tijdens kerst laten kennismaken met hun familie zijn er zat – elders in dit lijstje staat er nog een – maar deze is bovengemiddeld leuk. En niet alleen dat: het drama dat de basis van het verhaal vormt, werkt ook uitstekend. Kristen Stewart speelt een vrouw die kerstmis gaat vieren bij de familie van haar vriendin, gespeeld door Mackenzie Davis. Er is wel een probleempje: die mensen hebben geen idee dat dochterlief op vrouwen valt. Pijnlijk grappige chaos volgt. Te zien bij Pathé Thuis.

Komen de kerstkransjes je nog niet de strot uit? Check dan ook ons overzicht van de 20 beste kerstfilms op Netflix.

Lees verder