• Peaky Blinders

De 6 meest schokkende momenten uit Peaky Blinders

Peaky Blinders

Van tragische doden, schokkende moorden en momenten die je hart breken. Gangster drama Peaky Blinders heeft zijn trouwe fans al zes seizoenen in zijn greep met momenten waar je mond van open vallen. Dit zijn de meest shocking momenten.

6. Grace Shelby sterft in de armen van Tommy

Al vanaf het moment sinds de eerste aflevering van Peaky Blinders werd uitgezonden waren we allemaal getuige van de romantische spanning tussen Tommy en Grace. Natuurlijk zaten we op het juiste pad, de liefde tussen die twee was onoverkomelijk. In het derde seizoen trouwden ze, maar happily ever after was er helaas niet bij. Grace werd vermoord door een huurmoordenaar (ingehuurd door de Italiaanse maffiabaas Changretta) terwijl ze samen met Tommy op een feestje was. Ze stierf tragisch in zijn armen. En wij konden alleen maar met tranen in onze ogen toekijken…

5. John Shelby werd neergeschoten

Net als Grace, was ook Tommy’s broer John het doelwit van Italiaanse maffiabaas Luca Changretta. John stapte nietsvermoedend zijn huis uit en werd doorzeefd door een stortbui aan kogels. 

4. De beruchte moord op Bonnie Gold

Hij wordt in het bijzijn van zijn vader op brute wijze vermoord door The Billie Boys van Jimmy McCavern. De bende dwingt Aberama toe te kijken hoe zijn zoon bewusteloos wordt geslagen, het bos in wordt gesleurd en daar wordt gekruisigd. Een scène boordevol buitensporig geweld die trouwens door veel kijkers als "onbegrijpelijk en overdreven" wordt gevonden.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

3. De dood én terugkeer van Alfie Solomons

Net zoals Arthur, is Alfie niet écht dood. Maar zowel zijn dood als terugkeer waren behoorlijk schokkende momenten. Nadat we er achter kwamen dat Alfie opnieuw verantwoordelijk was voor verraad, gaf Tommy hem op en vermoordde hem. Alfie was een van de échte icons van de serie, gespeeld door Tom Hardy. De kijkers hadden het dan ook zwaar met zijn dood. Maar dan keert hij tóch ineens terug?! Werkelijk niets aan hem is voorspelbaar.

2. De mislukte missie tegen Oswald Mosley

Aan het einde van het vijfde seizoen maakt Tommy zich klaar voor een grote operatie tegen de facistische politicus Sir Oswald Mosley. Tommy had de oorlogsveteraan en sluipschutter Barney klaar staan, terwijl Aberama Gold tegelijkertijd van plan was de Billy Boys-leider Jimmy McCavern te vermoorden als wraak voor het doden van Bonnie.

Beide plannen mislukten. Gemaskerde figuren vielen in een hinderlaag en McCaverns mannen doodden Barney én Aberama. Dit grote verlies van zijn bondgenoten zorgde voor een behoorlijk suïcidale Tommy aan het einde van de laatste aflevering van seizoen vijf…

1. Polly Gray steekt Inspector Campbell

Van alle brute, heftige momenten uit Peaky Blinders was dit de meest bevredigde. Inspecteur Chester Campbell was een doorn in het oog van de Shelby-clan en misbruikte ook nog tante Polly Gray. Tijd voor wraak! Snel én gewelddadig, precies zoals je van deze serie zou verwachten. In de finale van het tweede seizoen steekt ze hem op brute wijze neer bij de paardenraces. Haar woorden? “Don’t fuck with the Peaky Blinders.”

Benieuwd wat het laatste seizoen Peaky Blinders voor je in petto heeft? Seizoen zes staat nu op Netflix.