Kijkers in shock na tweede aflevering Peaky Blinders seizoen 5

Door Alie Sierkstra
Peaky Blinders Tommy Shelby Cillian Murphy sigaret

Peaky Blinders seizoen 5 is sinds afgelopen zondag eindelijk te zien op de BBC! Een groot feest met 3,7 miljoen kijkers, dat maandag dunnetjes werd overgedaan door meteen de tweede aflevering uit te zenden… Juist die aflevering kan echter op nogal wat kritiek rekenen!

Schokkend begin seizoen 5 Peaky Blinders

Peaky Blinders keerde 25 augustus na bijna twee jaar afwezigheid terug op tv. Met zo’n lange tussenpoos is het logisch dat er behoorlijk wat mensen enorm uitkeken naar seizoen 5. Zodoende zaten er zondag maar liefst 3,7 miljoen Britten startklaar voor de terugkeer van de BBC-serie. Het is zodoende ook geen wonder dat de zender de tweede aflevering meteen de dag erna uitzond. Ook deze tweede aflevering van seizoen 5 van Peaky Blinders behaalde uitstekende kijkcijfers… Het probleem is alleen dat heel wat van die kijkers inmiddels compleet in shock zijn door wat ze te zien kregen! Pas op: in de volgende alinea vind je SPOILERS!

Peaky Blinders cast

Wat gebeurt er in S05E02 van Peaky Blinders?

We schreven eerder al dat Peaky Blinders seizoen 5 ons blij maakt met oude bekenden én ook wat nieuwe gezichten introduceert. Helaas blijkt niet iedereen het einde van de zes afleveringen te halen… In aflevering twee moeten we namelijk al afscheid nemen van Bonnie Gold. Hij wordt in het bijzijn van zijn vader op brute wijze vermoord door The Billie Boys van Jimmy McCavern. Duizenden kijkers lieten via social media weten dat ze behoorlijk in shock zijn door de gruwelijke scène. Ze vinden het buitensporige geweld onbegrijpelijk en overdreven.

Wij hebben de aflevering zelf nog niet gezien. Wij wachten namelijk met smart op 4 oktober. Vanaf die datum staat seizoen 5 van Peaky Blinders namelijk op Netflix.