• Peaky Blinders

Is seizoen 6 het einde van Peaky Blinders?

Peaky Blinders

Het langverwachte zesde seizoen van hitserie Peaky Blinders is sinds vrijdag te zien op Netflix. Het bingewatchen kan beginnen, want dit nieuwe seizoen is zéker het wachten waard geweest. Des te verdrietiger dat dit het einde is van de serie, al hoeven we gelukkig nog niet helemaal afscheid te nemen.

Wereldwijd fenomeen

Toen in 2013 de eerste aflevering van Peaky Blinders verscheen leek het de zoveelste, mooi verzorgde maar ergens ook wel een pietsie saaie Britse kostuumserie te worden. We wisten al snel beter. Inmiddels zijn we vijf seizoenen verder en is Peaky Blinders een wereldwijd fenomeen en keken 183 landen reikhalzend uit naar het zesde en laatste seizoen. Maar is het nu, negen jaar later, tijd om afscheid te nemen van de hitserie?

Speelfilm

In januari 2021 maakten de makers van de serie al bekend dat Peaky Blinders na het zesde seizoen stopt. Hoewel dit het einde lijkt van Peaky Blinders, is er nog goed nieuws voor de diehard fans. Er is namelijk een Peaky Blinders-speelfilm in de maak om het verhaal van de Engelsmannen tot een eind te brengen. Hoewel het er voorheen wel nog op leek dat er een zevende seizoen zou komen, is er blijkbaar toch wat veranderd. Maar hé: een film is natuurlijk veel beter dan helemaal niets! 

Waar gaat het over?

Peaky Blinders is een Britse, historische dramaserie. De serie volgt het verhaal van de Peaky Blinders, een criminele bende uit Birmingham en hun activiteiten. Het speelt zich af kort na de eerste wereldoorlog. Lees hier hoe waargebeurd Peaky Blinders écht is!

Hier gaat seizoen 6 over

Hoewel Thomas Selby (Cillian Murphy) de afgelopen vijf seizoenen al veel voor z’n kiezen heeft gekregen, komt er in het laatste seizoen van Peaky Blinders nog een schepje bovenop. Hij laveert tussen fascistenleider Mosley (Sam Claflin) en IRA-terrorist McKee (Charlene McKenna), gaat in zaken met gangsters in Boston, verliest zijn tante Polly (Helen McCrory) en wordt bedreigd door haar zoon Michael (Finn Cole), die hem verantwoordelijk houdt voor haar dood.

 

Het zesde seizoen van Peaky Blinders is te zien op Netflix.

Voor wie even de draad kwijt is, hebben we een handige recap van Peaky Blinders seizoen 5. En wat betekende het succes van Peaky Blinders voor de acteurs

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.