widm wie is de mol losers pechvogels janine abbring Rocky Hehakaija ron boszhard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
widm wie is de mol losers pechvogels janine abbring Rocky Hehakaija ron boszhard

De 6 grootste Wie is de Mol? pechvogels

|
|

Laatste update:

We genieten altijd enorm van Wie is de Mol? Toch kent het programma ook een aantal 'losers', oftewel: pechvogels… En nee, dan doelen we niet op de verliezend finalisten. Dit zijn de échte pechvogels van WIDM!

6. Rocky Hehakaija en de laagste pot ooit

Renée Fokker is wat ons betreft de beste Mol ooit. Vorig jaar verbrak ze het record van Merel Westrik van ‘de laagste pot ooit’. Al heeft ze soms wel wat hulp gehad van haar medekandidaten *kuch Charlotte Nijs*... Maar waar winnaars zijn, zijn ook pechvogels. In dit geval gaat het om winnend finalist Rocky Hehakaija, die door Renée haar uitstekende Molstreken met 'slechts' € 9.675,- naar huis ging. 

Check hier de beste en slechtste Mollen in de geschiedenis van het programma.

5. De Renaissance van Tina de Bruin

De eerste keer dat Tina de Bruin meedeed aan Wie is de Mol? moest de actrice al in de tweede aflevering haar koffer pakken... Geen wonder dat de makers besloten om deze pechvogel datzelfde jaar nog terug te vragen voor het Renaissance-seizoen. Dat betekende dat Tina maar liefst twee keer achter elkaar mee mocht doen aan WIDM! Wat een geluksvogel, toch? Toch...? Helaas bleef pech Tina achtervolgen. Zodoende was het weerzien met de actrice van korte duur: ze werd tijdens het Renaissance-seizoen als eerste naar huis gestuurd. Van geluksvogel naar pechvogel in één aflevering...

4. Ron Boszhard werd afgewezen

Ook met 'loser' Ron Boszhard hebben we medelijden. In seizoen 18 moest Ron Wie is de Mol? al snel verlaten. Wat heet: Ron moest als eerste vertrekken, zelfs zonder de groep ooit ontmoet te hebben. Zijn medekandidaten mochten hem in aflevering twee terugkopen… maar zagen daar ondanks zijn aandoenlijke puppy-ogen van af. Pijnlijk! Gelukkig hield Ron het in tegenstelling tot Tina wél een stuk langer vol in het Renaissance-seizoen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

3. De ontmaskering van Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum, die in 2016 meedeed aan Wie is de Mol?, werd al in de tweede aflevering ontmaskerd door de kijkers! Waarom dat van Klaas een pechvogel maakt? De presentator kon er eigenlijk niets aan doen dat hij al zo vroeg bij de Molloten in het vizier kwam… Dat had te maken met een megahint richting Klaas in die tweede aflevering, die uiteraard meteen druk werd gedeeld op social media! 

klaas van kruistum widm wie is de mol 2016 hint

3. Het ontslag van Jochem van Gelder 

We kunnen ons voorstellen dat meedoen aan Wie is de Mol? een dream come true is voor veel BN'ers. Wij zouden in ieder geval meteen JAAAAA schreeuwen als ons dé vraag gesteld werd. Voor presentator Jochem van Gelder betekende zijn finaleplaats in 2017 het einde van zijn carrière bij het SBS van John de Mol. Dat onthulde hij aan het AD: "Toen WIDM bekend werd, belde Talpa meteen. ‘Bij ons weiger je [naar het buitenland te gaan] en nu ga je wel dit in Amerika doen?’ Mijn streven was om het een week vol te houden. Maar dát is nooit gebeurd want alles zat mee en voor ik het wist zat ik in de finale. Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest, was voor De Mol de druppel. WIDM is de reden geweest dat ik door De Mol werd ontslagen.” Pechvogel Jochem ziet het zelf gelukkig als een geluk bij een ongeluk: "Vind het bijna jammer dat ik nu pas zelfstandige ben geworden.

1. Het noodlottige ongeval van Janine Abbring

Janine Abbring is zonder twijfel de allergrootste pechvogel ooit in Wie is de Mol? De Zomergasten-presentatrice deed in 2013 mee aan WIDM. Ze moest het spel al in aflevering drie verlaten… Niet omdat ze de test het slechtst had gemaakt, maar vanwege een zeer noodlottig ongeluk. Janine durfde het dapper genoeg aan om van elf meter hoog in het water te springen. Ze kwam daarbij zo verkeerd terecht dat ze een rugwervel verbrijzelde. Een ongeluk dat diepe indruk maakte op alle WIDM-kijkers.

Wie is de Mol? is elke zaterdag te zien om 20:30 uur op NPO 1. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels uitgezonden. Met ons mee speculeren? Veronica Superguide speurt samen met kijkers volop mee tijdens WIDM 2022 en bundelt hier per aflevering de allerbeste hints.

Lees verder