Avengers: Age of Ultron

Veronica Superguide logo
Avengers: Age of Ultron

Alle Marvel-films gerankt (door iemand die nog nooit een Marvel-film heeft gezien)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Naast Harry Potter, Star Wars en The Lord of the Rings is Marvel een van de grootste filmreeksen ooit. Geloof het of niet, er lopen nog steeds mensen rond die nog nooit een superheldenfilm hebben gezien. Eén daarvan is Veronica Superguide stagiair Sophie, maar dat weerhield haar niet om er een ranking van te maken.

21. Ant-Man and the Wasp

Nu weet ik dat er in het MCU best indrukwekkende superhelden voorkomen, maar Ant-Man and the Wasp klinkt als een afgedankte versie van Bee Movie. Thank you, next.

20. Iron Man 1, 2 & 3

De titels van deze films zijn net zo saai als Iron Man zonder zijn ijzeren pak. Net een kansloze Rob Geus. Man, man, man. Deze trilogie kan je dus makkelijk overslaan!

19. Ant-Man

Nog steeds geen fan van Ant-Man en ik sta pal achter wat ik hierboven schreef. Toch krijgt deze een hoger plekje. Niemand zit te wachten op wespen en als je ze kan ontwijken: zeker doen.

18. Spider-Man: Homecoming

Op het web is niet veel te vinden over Homecoming en dat is apart, maar gelukkig weet ik precies wat Homecoming inhoudt. Een Amerikaans highschool-gala waar scholieren ongemakkelijk met elkaar schuifelen. Als je naar Marvel komt voor tienertradities kan je beter Riverdale aanzetten. Skip!

Alle Marvel-films gerankt (door iemand die nog nooit een Marvel-film heeft gezien)

17. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Een film met Chris Pratt is altijd leuk, ook Jurassic World doet het goed, maar moet er altijd weer een sequel van komen? Dat gaat lang niet altijd goed. Kijk maar naar The Matrix Reloaded en The Kissing Booth 2. Dan wordt het pijnlijk duidelijk…

16. Avengers: Endgame

Dan noemen ze de film Endgame, maar het is bij lange na niet de laatste Marvel-film. De franchise voelt een beetje als een potje Monopoly: het duurt eindeloos lang totdat niemand er meer zin in heeft. Het feit dat het potje nog niet is stopgezet, maakt het alleen maar langdradiger.

15. Captain America: The First Avenger

Deze titel maakt het hele plot van de film in één klap duidelijk. Captain America wordt de eerste Avenger. Het heeft dus weinig zin om deze film nog te kijken en krijgt daarom plekje 15.

14. The Incredible Hulk

Deze film volgt de tuinier-avonturen van de Hulk. Met zijn groene vingers zet hij de bloemetjes buiten en trekt hij met Boer Tom door het land om bewoners te helpen met hun eigen huis en tuin. Een middelmatige film die niet bestemd is voor primetime!

Alle Marvel-films gerankt (door iemand die nog nooit een Marvel-film heeft gezien)

13. Thor: The Dark World

In deze film gaat Thor op zoek naar de duistere wereld. Of hij bevindt zich er al. Of hij gaat op vakantie. Geen idee, dat moet je niet aan mij vragen.

12. Captain America: The Winter Soldier

De nieuwe Marvel-Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier is een groot succes, maar deze film mist de Falcon. 50% van een groot succes is toch al een minder groot succes. Daarom staat deze film op 50% van de ranking.

11. Avengers: Infinity War

Door veel memes op Instagram heb ik gezien dat deze film over infinity stones gaat. Geen idee wat die kleurrijke steentjes betekenen, maar ik hoop dat de superhelden ze inmiddels hebben gevonden tijdens deze ‘oneindige’ oorlog. Anders duurt de film wel heeeeel lang.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

10. Spider-Man: Far From Home

Marvel nam het idee van een spin-off wel heel letterlijk, maar het succes van Tom Holland als Spider-Man was groot genoeg dat er nog een film moest komen. Nadat onze titelheld in de eerste film thuiskwam, is hij nu ver weg. En laten we eerlijk zijn, na wat voelt als honderden lockdowns zijn we allemaal wel toe aan een heerlijke zonvakantie ver weg van huis. Zeker kijken dus!

9. Avengers: Age of Ultron

Ultron klinkt als een verre neef van Jimmy Neutron. Dat programma heb ik versleten tijdens mijn jeugd, dus ik hoop dat deze film net zo goed is als die Nickelodeon-serie! Grote kans dat de Avengers daar helemaal niks mee te maken hebben, maar voor dat heerlijke nostalgische gevoel toch plekje 9.

8. Marvel’s The Avengers

In deze film strijden Batman, Superman, Wonder Woman en co. in Gotham City. Marvel’s The Avengers zit bomvol actie, strakke superheldenpakjes en psychopathische clowns. En wie houdt nou niet van Pennywise? Zeker de moeite waard!

7. Guardians of the Galaxy

Wikipedia vertelt mij dat er een pratende wasbeer in deze film zit. Het is misschien geen Beertje Paddington, maar goed, pratende dieren doen het altijd goed, net als pratend speelgoed, pratende auto’s en pratende emoties. Plekje 7 voor deze Pixar-film!

Alle Marvel-films gerankt (door iemand die nog nooit een Marvel-film heeft gezien)

6. Doctor Strange

Ik bespeur hier één van mijn favoriete acteurs, Buttercup Cucumberbatch. Oh, dat is niet zijn echte naam? No shit, Sherlock. De iconische detective verdient natuurlijk een hoog plekje, ook al is hij hier misschien de vreemde eend in de bijt.

5. Thor: Ragnarok

Ik heb geen idee wie of wat een Ragnarok is, maar Thor blijft er maar op hameren dat hij uit de Noorse mythologie komt. En daar hou ik van! Ook als je liefde voor de Noorse goden een beetje lo-ki is, mag je deze film niet missen!

4. Captain America: Civil War

Civil War volgt Captain America in zijn gevecht tijdens een burgeroorlog. Ik weet niet of hij de aanstichter is of het wil oplossen, maar één ding is zeker: hij voert duidelijk iets in zijn schild, en dat maakt het zóóó spannend! Dus plekje 4.

Alle Marvel-films gerankt (door iemand die nog nooit een Marvel-film heeft gezien)

3. Thor

Stop… Hammertime! Thor wordt gespeeld door niemand minder dan Chris Hemsworth. Een helft van de knapste broers die op onze planeet lopen en als je op hetzelfde moment leeft als de Hemsworths zou ik zeker de kans pakken om iedere minuut van hun films te kijken. Wat een hunks zijn dat!

2. Captain Marvel

De enige vrouwelijke superheld verdient natuurlijk een hoog plekje in dit rijtje. Je hebt altijd een moeder gans nodig om de grote jongens onder de duim te houden. Maar vooral haar kat Goose heeft daar zeker bij geholpen, want ik HOU van katten! Poesie-albums, kattenplaatjes en een volledige zoekgeschiedenis van ‘funny cat videos’. Misschien heb ik hulp nodig…

1. Black Panther

De absolute Marvel-knaller is, tromgeroffel … Black Panther! Een flinke mijlpaal voor de franchise met een zwarte cast, crew en legende Chadwick Boseman. En nog een extra pluspuntje is Michael B. Jordan. Zelfs ik zou wel een avondje willen vullen met deze film!

Ben je benieuwd naar een serieuze ranking van deze blockbusters? Check hier de ranking van alle films uit het Marvel Cinematic Universe.

Lees verder