‘Jurassic World 3 is nog maar het begin!’

Jurassic World: Fallen Kingdom

De Jurassic World-films, de opvolgers van Jurassic Park, zijn monsterlijk populair! Men dacht dat het derde deel, Jurassic World: Dominion, de afsluiter zou zijn van een trilogie, maar niets is minder waar! Dominion is een nieuw startpunt voor de serie.

Jurassic World-producer Frank Marshall sprak met filmsite Collider over de toekomst van de dinosaurusfilms. In Jurassic World heeft men niks geleerd van de rampzalige experimenten in Jurassic Park, en heeft men tóch een enorm dinosauruspark gebouwd op een onbewoond eiland. De boel loopt in de soep als de eigenaar een nieuwe dino kweekt die extreem moordlustige neigingen heeft.

In Jurassic World: Fallen Kingdom worden er dinosaurussen van het eiland afgehaald, maar deze breken uiteindelijk uit… Duidelijk wordt dat mens en dino met elkaar moeten samenleven. Nu de monsters vrij rondlopen zou Jurassic World: Dominion de reeks kunnen afsluiten, maar dat is volgens Marshall niet het geval. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard kunnen dus níet alle dinosaurussen onschadelijk maken.

Jurassic World

“De dinosaurussen zijn onder de mensen, en dat blijft hopelijk nog heel lang zo”, zegt hij. Hij noemt Jurassic World: Dominion ‘een nieuw begin’. Het kan betekenen dat de focus van de filmreeks erg anders wordt, en hint tegelijkertijd op een (gedeeltelijk) nieuwe cast voor de vervolgfilms. Een reboot lijkt er dus niet in te zitten: de verhaallijn die in Jurassic World werd ingezet blijft gehandhaafd.

We weten dat Pratt en Dallas Howard terugkeren in Dominion. Daarnaast krijgen ze versterking van Jeff Goldblum, Laura Dern én Sam Neill. Naar verluidt moet Dominion een soort remix worden van de beste stukken uit alle Jurassic Park/World-films tot nu toe.

Jurassic World: Dominion staat gepland voor een release in juni 2021.

Foto: Universal