Alle 5 Jurassic Park-films gerankt van ellendig tot awesome

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alle 5 Jurassic Park-films gerankt van ellendig tot awesome

Alle 5 Jurassic Park-films gerankt van ellendig tot awesome

|
|

Laatste update:

Met de release van Jurassic World: Fallen Kingdom mag één ding duidelijk zijn: we zijn de giga-reptielen nog lang niet zat. Inmiddels draait de film bijna drie weken in de bios. Tijd om de balans op te maken: welke JP-film spant de kroon?

5. Jurassic Park III

Jurassic Park III is in elk opzicht teleurstellend. De verdienstelijke cast probeert tevergeefs houterige dialogen aan elkaar te timmeren en voor de fans is het vooral veel van hetzelfde. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar het enige middel tegen raptor-moeheid zijn de nóg grotere nieuwkomers. 

4. Jurassic World: Fallen Kingdom

De special effects zijn puik, het tempo is lekker, maar uiteindelijk is Fallen Kingdom een matige herhaling van zetten. Claire en Owen zijn (nog steeds) een stel inhoudsloze personages en de dino’s zijn alles behalve angstaanjagend. 

3. The Lost World: Jurassic Park

Het bij tijd en wijle rammelende plot van The Lost World zit volgepropt met onzinnige gimmicks (de turn-scène, anyone?). Maar goed, we vergeven het Spielberg. De film is een vermakelijke avonturenfilm.

2. Jurassic World

De papierdunne personages daar gelaten is Jurassic World een verdienstelijke reboot van de Jurassic Park-franchise. Neem het allemaal niet te serieus: je kijkt ‘m om mensen bevorderd te zien worden tot dino-voer en dat is precies wat je krijgt. Gooi daar wat goedbedoelde nostalgie tegenaan en hoppa: een geinige blockbuster.

1. Jurassic Park

Jurassic Park is het enige meesterwerkje in dit lijstje. De film was in 1993 verbluffend en 25 na dato is er weinig veranderd. Oké, de special-effect voelen wat gedateerd, maar eerlijk is eerlijk: wie krijgt er geen kippenvel van een gigantische brachiosaurus die onder het genot van John Williams-muziek bladeren van een boom afrukt? Daarnaast gaf Jurassic Park ons een shirtloze Jeff Goldblum. Wat wil een mens nog meer?

Lees verder