Steven Spielberg heeft een Jurassic World 3-nieuwtje voor je

Veronica Superguide logo
Steven Spielberg heeft een Jurassic World 3-nieuwtje voor je

Steven Spielberg heeft een Jurassic World 3-nieuwtje voor je

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De tweede Jurassic World-film moet nog in de bioscopen verschijnen, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de derde dinoknaller, tevens de laatste in de reeks. Tegenover Entertainment Weekly heeft Steven Spielberg, geestelijk vader van de Jurassic-franchise, onthuld aan wie hij en Universal Pictures de regie voor de knallende finale toevertrouwen.

Rinkelende kassa’s

En wat blijkt: een oude bekende is de gelukkige. Niemand minder dan Colin Trevorrow is gevraagd om de filmreeks af te sluiten. Een verstandige keuze, want mede dankzij de Amerikaan werd in 2015 maar liefst 1,7 miljard dollar verdiend met het eerste deel, Jurassic World, dat hij regisseerde. De film had een budget van 150 miljoen dollar.

Dinokenner

Daarnaast is Trevorrow inmiddels een ware dinokenner, nóg een goede reden om hem bij het slot te betrekken. Hij werd namelijk eerder al aangesteld als scriptschrijver van Jurassic World 3 en schreef ook het tweede deel, Jurassic World: The Fallen Kingdom, dat op 7 juni in de Nederlandse bioscopen verschijnt. 

Vragen om moeilijkheden

Dit tweede deel is geregisseerd door A Monster Calls-regisseur J.A. Bayona. In het vervolg, waarin de hoofdrollen opnieuw weggelegd zijn voor Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, gaan Owen en Claire tegen beter weten in (én met knikkende knieën) terug naar Isla Nublar, waar vier jaar eerder het dinopark opende. Er staat nu een vulkaan op springen en Claire wil koste wat kost de reptielen redden. Tja, da’s natuurlijk vragen om moeilijkheden…
Jurassic World 3 wordt in juni 2021 in de bioscopen verwacht. De trailer van het tweede deel zie je in onderstaande video.

Lees verder