3 van de 7 slechtst zingende acteurs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de 7 slechtst zingende acteurs

7 zingende acteurs die pijn doen aan je oren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Klaas Kaptijn

Het is niet voor iedere acteur weggelegd om een allround entertainer te zijn à la Hugh Jackman of Meryl Streep, die even goed kunnen acteren als zingen. De mensen in dit lijstje vallen eerder in de categorie: leuk geprobeerd, maar don’t quit your day job.

7. Gerard Butler

Nog voordat hij doorbrak met 300 verstopte Gerard Butler zijn sixpack onder de zwarte gewaden van het spook uit de beroemde musical The Phantom of the Opera. Op zich slimme casting, want dit figuur moet een zekere mysterie en duistere aantrekkingskracht hebben en die komt met Butler zelfs door met dat rare masker op z’n gezicht. Maar zodra hij gaat zingen wil je de Ghostbusters bellen.

6. Emma Watson

Toen Emma Watson de vrouwelijke hoofdrol aannam in de speelfilmversie van Beauty and the Beast kon ze er niet onderuit: ze moest gaan zingen, ook al vond ze dat doodeng. Dat hoor je een beetje terug in haar versies van de beroemde liedjes uit deze musical: het klinkt allemaal wat bibberig en dun. Dat valt extra op doordat veel van haar tegenspelers het stukken beter doen, ook al zijn mensen als Dan Stevens en Luke Evans van huis uit geen getrainde zangers.

5. Johnny Depp

Johnny Depp staat geregeld op het podium met zijn bandje en in Sweeney Todd zong hij een complete filmmusical vol, maar wat hij liet horen als de Grote Boze Wolf in Into the Woods was toch echt onder de maat. Misschien dat hij expres een dierlijk timbre aan zijn versie van Hello Little Girl wilde meegeven, maar zoals het nu klinkt, kan deze wolf beter een Fisherman’s Friend gebruiken dan een hapje van Roodkapje.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Russell Brand

Russell Brand is een man van vele talenten: hij acteert, doet comedy en heeft een aardige schare volgers verzameld met zijn hersenspinsels over bewust leven op de socials. Maar helaas: zingen in Rock of Ages was een stap te ver. Het beste voorbeeld is het duet I Can’t Fight This Feeling Anymore, waarin hij nota bene van het podium wordt gezongen door Alec Baldwin. Luister en huiver!

3. Steven Seagal

The blues is het genre waarin Steven Seagal zich thuisvoelt: hij trad vroeger regelmatig op met zijn band en maakte zelfs een heus album. Maar het feit dat mensen kwamen kijken en luisteren, was toch echt een staaltje ramptoerisme. In zijn films houdt hij het over het algemeen bij slaan en schoppen, maar hij wil op de soundtracks nog wel eens wat zingen. Als dat gebeurt, verlang je naar een vliegende kick tegen je hoofd: buiten westen kun je dat gekweel tenminste niet horen.

2. Russell Crowe

Als zure wetsdienaar Javert in Les Misérables krijgt Russell Crowe niet de vrolijkste nummers toegeschoven, maar oh là là: wat een slaapliedjes maakt hij ervan. Het lijkt alsof hij zelf ook in de gaten heeft dat hij niemand een plezier doet met zijn gezang, want hij lijkt er in de film vooral snel vanaf te willen zijn. En dan te bedenken dat ook deze man jarenlang de frontman was van een band, die intussen is opgeheven. Misschien maar beter ook.

1. Pierce Brosnan

Ach, die arme Pierce Brosnan. Hij heeft al zoveel stront over zich heen gekregen vanwege zijn zangkunsten in Mamma Mia! en nu staat hij ook nog eens op de eerste plek in deze lijst vol gênante vertoningen. Maar ja, als je hem zijn Abba-hits eruit hoort persen, kun je echt niks anders dan proesten van de lach. Het deed hem niks, die held: in het vervolg deed hij het allemaal nog een keer dunnetjes over. Respect, maar we pakken er wel even een dienblaadje wodka-martini’s bij.

Het is niet alleen maar kommer en kwel met zingende acteurs: kijk maar naar dit lijstje nachtegaaltjes, aangevoerd door Nicole Kidman.

Lees verder