7 dingen die je moet weten voor je Peacemaker gaat kijken

Peacemaker

Samen met HBO Max knalt Peacemaker zomaar je huiskamer in. John Cena speelt een oerdomme, vervelende 'superheld' in deze spin-off van The Suicide Squad. Vóór je start aan de nieuwe DC Comics-serie van regisseur James Gunn moet je dít even weten.

 

1. Wat is nou weer een Peacemaker?

Peacemaker is een obscure (soort van) superheld, die we voor het eerst zagen in The Suicide Squad (2021). Hij is luidruchtig, egoïstisch, heeft een grote bek… eigenlijk is het gewoon een bullebak met een rare helm én een pistool.

De gimmick van Peacemaker is dat hij zó veel van vrede houdt dat hij alles doet om die te bereiken. Schurken doodschieten, onschuldige mensen doodknuppelen, zijn team verraden: het maakt hem allemaal niets uit. Tenminste dat wás zo. Aan het einde van The Suicide Squad begint de ‘held’ een beetje aan zijn overtuiging te twijfelen en dat zien we terug in de nieuwe serie Peacemaker.

2. Waar gaat Peacemaker over?

Sinds Peacemaker in The Suicide Squad zijn team in de steek liet, twijfelt hij een beetje aan zijn droom van wereldvrede. Hoe ver wil hij écht gaan? Veel tijd om na te denken heeft hij niet, want hij wordt ingedeeld in een nieuw superteam: Project Butterfly.

Hij maakt kennis met nieuwe teamleden, onderneemt levensgevaarlijke missies én we ontdekken hoe Peacemaker eigenlijk zo’n enorme lul is geworden

3. Wie spelen er mee in de serie?

John Cena zet zijn rare helm weer op voor een tweede ronde als Chris Smith / Peacemaker. Danielle Brooks (Orange is the New Black) speelt zijn collega Leota Adebayo. Leotas is de dochter van Amanda Waller, de leider van Project Butterfly. Ze worstelt met haar familie, net als Peacemaker dat doet: hierdoor worden de twee vrienden, ook al lijken ze verder in niets op elkaar.

Het team bestaat verder uit Vigilante (Freddie Stroma): een ‘superheld’ die het leuk vindt om criminelen dood te schieten (al is het voor een verkeersovertreding), Emilia Harcourt (Jennifer Holland), Clemson Murn (Chukwudi Iwuji) en John Economos (Steve Agee), die het team voorziet van tactische informatie.

Een andere belangrijke rol is die van Robert Patrick. Hij speelt Peacemakers verschrikkelijke vader: een gemene, racistische vent die zijn eigen kinderen graag kleineert. Van wie zou Peacemaker zijn grote bek hebben? Één keer raden!

 

4. Lijkt Peacemaker een beetje op The Suicide Squad?

Yes! Natuurlijk speelt Peacemaker de hoofdrol en de toon van de serie is een beetje vergelijkbaar. Er valt behoorlijk veel te lachen om grove humor, de hoofdpersonen zijn allemaal vreemde vogels, maar tóch ga je al snel van de cast houden. Als je goed kijkt zie je trouwens nog een paar bekende gezichten!

5. Zijn de fans een beetje enthousiast?

Ja, dat kun je wel zeggen! Comics-fans zijn behoorlijk tevreden met de nieuwe serie, die hard is maar waar óók veel in gelachen wordt.

Peacemaker was niet direct een kijkcijferknaller, maar aan het eind van het eerste seizoen was het aantal vaste kijkers verdubbeld. HBO Max was in veel landen niet beschikbaar tijdens de première, dus het aantal kijkers en fans zal de komende tijd alleen maar stijgen.

6. Hoeveel afleveringen heeft Peacemaker?

Het eerste seizoen van Peacemaker bestaat uit acht afleveringen van ongeveer drie kwartier. We zeggen bewust het eerste seizoen, want we weten al zeker dat er een tweede reeks komt.

Daarnaast zijn er ook plannen voor nóg een The Suicide Squad-spin-off, maar regisseur James Gunn moet óók verder met Guardians of the Galaxy Volume III. Met een beetje geluk komt Peacemaker seizoen 2 uit in het voorjaar van 2023, maar zeker is het allerminst.

 

7. Waar kun je Peacemaker checken?

Het eerste seizoen van Peacemaker is nú te streamen op HBO Max, de nieuwe streamingdienst die deze week in Nederland is gestart. Hier vind je verder prachtige series als The Sopranos en nog véél meer te gekke films en series.

 

Alles wat je verder moet weten over HBO Max lees je hier. Als je vóór eind maart abonnee wordt, krijg je 50% korting op de streamingdienst voor de rest van je leven.