Dexter: New Blood bijna in Nederland te zien!

Door Robin Heerkens
Dexter
© Brunopress

Vers bloed in aantocht! Het was nog effe onzeker of, hoe en wanneer we ook hier in Nederland naar de aankomende Dexter-revival New Blood kunnen kijken, maar de NPO schiet nu de kogel door de kerk - en we hoeven er niet zo lang meer op te wachten!

De terugkeer van Dexter liet wel veel te lang op zich wachten. Na een op zijn zachtst gezegd polariserend einde in 2013 hoopten veel fans dat Dexter ooit nog zou terugkeren om de draad weer op te pakken en over een paar dagen is het zover... als je in Amerika woont. Gelukkig kunnen we hier in Nederland vanaf eind december ook - legaal - aanhaken!

Dexter: New Blood op NPO 3

De VPRO wist de rechten voor de revivalreeks op de kop te tikken en gaat de nieuwe afleveringen vanaf 3 januari elke werkdag op NPO 3 showen. Wie daar écht niet op kan wachten: "NPO Plus-abonnees kunnen al vanaf 20 december online hun bloeddorst lessen", aldus de VPRO. Hell yeah.

Waar gaat Dexter: New Blood over?

De seriemoordenaar, gespeeld door Michael C. Hall, zit tien jaar na de gebeurtenissen van de finale in een klein, afgelegen dorpje in New York, 'Iron Lake', waar-ie probeert zijn moordlust te onderdrukken. Hij veranderde zijn naam in 'Jim Lindsay', werkt in een winkel en heeft met Angela Bishop, het politiehoofd van Iron Lake. Uiteráárd gebeuren er dingen waardoor zijn 'Dark Passenger' weer ontwaakt én maken we kennis met zijn zoon Harrison. Vrij bijzonder: Jennifer Carpenter keert terug als Deb!

Dexter: New Blood is vanaf 20 december te zien op NPO Plus en vanaf 3 januari komt de serie elke werkdag op NPO 3. Eerdere Dexter-seizoenen stream je nu al op Amazon Prime Video!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.