Recensie De Bachelorette seizoen 2 – ‘De saaie realityserie is net zo spannend als de vakantiefilmpjes van je buren’

Nadat Gaby Blaaser een poging deed om de ware te vinden in een realityserie, mag model Sylvia Geersen dit keer de rozen uitdelen in De Bachelorette. Dat is leuk voor Sylvia, maar dodelijk saai voor de kijkers van deze Videoland Original.

Door Ruben Praster
De Bachelorette

Deze recensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen.

In het beeldschone Zuid-Afrika strijden zeventien mannen om het hart van Sylvia Geersen. Dat is gelijk het hele concept van De Bachelorette. Een datingprogramma met zo’n simpel uitgangspunt valt of staat bij de deelnemers en de eerste twee afleveringen voorspellen weinig goeds. Sylvia is een lieverd, maar heeft weinig te melden en de mannen hebben niet meer te bieden dan spieren, tatoeages en flauwe openingszinnen.

Niet te veel drama

In de eerste aflevering wordt iedereen geïntroduceerd en dat gaat in een sneltreinvaart. In een kwartiertje leren we Sylvia een beetje kennen. Ze is model en heeft een aantal toxic relaties gehad, maar is nu klaar voor een goede man. Haar nieuwe liefde moet er wel rekening mee houden dat ze nog steeds getrouwd is, want een gestoorde ex in Mexico weigert van haar te scheiden. Het is een bommetje dat eventjes wordt gedropt, maar waar niet al te lang bij stil wordt gestaan, want dit een positief programma zonder al te veel drama.

Ongemakkelijk loopje

Om Sylvia een kans te geven op een goede man zijn er niet al te veel toxic dudes uitgenodigd om naar Zuid-Afrika te komen. Dat is fijn voor het model, maar niet voor de kijker die wil smullen van ruzies, verraad en chaos. Het moment dat zij bij de rode loper staat en de zeventien mannen zich om de beurt aan haar voorstellen, is heel erg langdradig. Hoe stoer de singles er ook uitzien, allemaal hebben ze een ongemakkelijk loopje en doen ze een poging om haar te imponeren met een cadeautje of flauwe openingszin.

Geen dichter, maar een opener

Een enkeling springt eruit. Malcolm introduceert zichzelf met een gedicht van Shakespeare en als zij vraagt of hij een dichter is, antwoordt de woordkunstenaar dat hij een opener is. Het is een ongemakkelijk moment voor iedereen en het helpt niet dat Sonnet 12 gaat over een man die zich voort moet planten voordat het te laat is. Sam, die een hoed draagt, zingt het liedje Fever van Peggy Lee. En Robert arriveert op een wit paard.

Lekker gezellig

Ook Otman valt op, maar de personal trainer is vooral heel erg vervelend. Hij is de typische macho die heel aanwezig is en een grote mond heeft. Sylvia lijkt dit goed door te hebben en ondanks zijn stoere praatjes richting de andere mannen lijkt zij niet onder de indruk van hem. Hij ligt ook niet goed in de groep, maar er is te weinig spanning voor een confrontatie. De mannen zijn vooral aan het chillen en als Sylvia hen kiest voor een date is dat leuk. Maar als ze niet worden uitgenodigd om te paragliden, is dat ook prima en gaan ze gezellig kaarten met elkaar.

Conclusie

De Bachelorette mist de spanning die nodig is om leuk te zijn en verslavend is de realityserie al helemaal niet. Sylvia Geersen is omringd door aardige mannen die al snel tevreden zijn. Ze vechten elkaar niet de tent uit en vormen al snel vriendschappen met elkaar. Dat is leuk voor alle deelnemers, maar voor de kijker is het alsof je gluurt naar de vakantiefilmpjes van je buren.

Het tweede seizoen van De Bachelorette is te zien op Videoland. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.

Meer van De Bachelorette en De Bachelor