Yes! Mulan in December ‘gratis’ op Disney+!

Yes! Mulan in December ‘gratis’ op Disney+!

Vorige week gingen er sterke geruchten dat Disney’s nieuwe epos Mulan dít jaar nog ‘gratis’ op Disney+ zou verschijnen. De Nederlandse website van Disney+ heeft de releasedatum vandaag bevestigd!

Disney’s peperdure live-action-versie van Mulan (200 miljoen dollar) moest eigenlijk in het voorjaar in première gaan; maar natuurlijk kwam daar iets tussen. Door het coronavirus sloten alle bioscopen en werd Mulan een paar keer uitgesteld. Verrassend genoeg meldde Disney daarna dat Mulan op Disney+ in première zou gaan. Voor €21,99 konden Disney+-abonnees de film ‘kopen’, en op een later moment zou Mulan bij het ‘normale’ aanbod van het streamingplatform komen.

Vorige week verscheen hiervoor op de Engelstalige sites van Disney+ de datum 4 december, maar deze werd erg snel weer verwijderd. Nu is deze datum tóch weer opgedoken op alle sites van Disney.

Yes! Mulan in December ‘gratis’ op Disney+!

Wanneer Mulan?

De situatie is nu dus als volgt: Mulan is vanaf 4 september te koop, en vanaf 4 december kun je de film als reguliere Disney+-abonnee bekijken. Veel mensen verwachtten dat Disney pas in de loop van 2021 Mulan zou toevoegen aan Disney+, om zoveel mogelijk mensen voor de film te laten betalen.

Yes! Mulan in December ‘gratis’ op Disney+!

De periode van drie maanden is op zich schappelijk: als je écht niet kunt wachten op Mulan, dan kun je ‘m voor 20 piek drie maanden eerder bekijken. Voor andere geïnteresseerden is de wachttijd van drie maanden niet onoverkomelijk.

Wil jij Mulan per se vanaf 4 september checken? Of wacht je net zo lief tot het einde van het jaar? In onze recensie lees je wat de slimste aanpak is! Gisteren werd trouwens ook de officiële releasedatum van de fantastische Star Wars-serie The Mandalorian bekend.