Wilfred Genee en Johan Derksen in Vandaag Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wilfred Genee en Johan Derksen in Vandaag Inside
VIOphefTV

Wilfed Genee: ‘Moet Johan Derksen steeds vaker redden’

|
|

Laatste update:

Vandaag Inside heeft weer eens een relletje te pakken. Johan Derksen zei gisteren in het programma dat FVD-politicus Thierry Baudet ‘geliquideerd’ moest worden, wat hij al snel terugtrok. De talkshowhost bedoelde ‘dat hij uit de Tweede Kamer verwijderd moest worden’, maar inmiddels gaat het FVD vol op het orgel en wordt er gedreigd met een aangifte. Volgens VI-host Wilfred Genee moet hij zijn collega tegenwoordig wel érg vaak tot de orde roepen.

Wilfred Genee beveiligd

RTL Boulevard sprak met het VI-trio, en kwam onder meer te weten dat Johan Derksen er niet over peinst om zijn excuses aan te bieden, omdat het een verspreking was. Verslaggever Lex Uiting vertelde in de studio dat Wilfred Genee hem even later nog had bijgepraat. ‘Die moest met twee beveiligers naar de parkeerplaats lopen, omdat natuurlijk wellicht de FVD-achterban weer wat zou kunnen doen in de zin van bedreigingen.’ 

Johan mist scherpte

‘Wilfred zegt ook tegen mij: ik moet Johan steeds vaker tot de orde roepen, dat ik hem moet verbeteren of redden terwijl hij het helemaal niet zo bedoelt.’ Veronica Superguide-columnist Rob Goossens was het daarmee eens. ‘Wat ik opvallend vond aan die verspreking, is dat je de laatste tijd echt wel vaker merkt dat Johan scherpte mist. Met ‘kaarsengate’ bijvoorbeeld, dat hij de dag erna ging proberen te repareren, maar eigenlijk niet meer zo goed wist wat hij nou gezegd had. Of laatst met Angela de Jong, dat hij haar op feiten aanspreekt en dan binnen de kortste keren zelf ernaast zit. Het komt wat vaker voor en ik denk dat dat toch het oudere brein is.’

De kans is groot dat we er in Vandaag Inside meer over horen. Je ziet Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vanaf 21:30 uur op SBS6. Hier zie je eerdere rellen uit VI én vind je een lijstje BN'ers die het bloed van Johan Derksen wel kunnen drinken.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder