René van der Gijp: 'Het kaarsenverhaal van Johan is niet waar!'

rene

Volgens René van der Gijp is het kaarsenverhaal van Johan Derksen totaal niet waar. Dat vertelde hij gisteren in een interview met De Telegraaf.

René: 'Onderbroekenlol' 

Aan De Telegraaf vertelt René: "In het 'onderbroekenlol in kantines-circuit' heb ik dit al dertig keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is." 

'Dat kun je niet rechtpraten' 

Een dag na zijn omstreden verhaal probeerde Johan Derksen het verhaal te nuanceren door te zeggen dat  hij de vrouw niet zou hebben gepenetreerd met een kaars, maar de kaars tussen haar benen zou hebben gezet. Daarover zegt René: "Dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven."

'Zelfs Kaag zou erom kunnen lachen' 

Volgens René had Johan zijn verhaal nog iets mooier kunnen maken: "Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan."

Vandaag Inside stopt

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee maakten vrijdag bekend te stoppen met Vandaag Inside na een heftige mediastorm.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul, Roar en The Kardashians. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.