Angela de Jong en Johan Derksen in Vandaag Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong en Johan Derksen in Vandaag Inside
TVVI

Vuurwerk! Angela de Jong en Johan Derksen botsen over John de Mol

|
|

Laatste update:

Tv-orakel Angela de Jong was te gast bij Vandaag Inside, en Johan Derksen voelde zich (weer eens) geroepen om Talpa-baas John de Mol te verdedigen. Wat volgde was een verhitte discussie tussen de mediazwaargewichten!

Volgens Derksen heeft De Jong een soort ‘ziekelijke neiging om John de Mol aan te vallen’. Hij wees op een paar recente columns van Angela, waarin ze onder meer kritiek had op hoe Talpa was omgegaan met Marble Mania, de BOOS-uitzending over The Voice of Holland én de vage situatie rond Peter Gillis. ‘Ik vind het stuitend wat je doet, en ik vind dat jouw hoofdredacteur je erop aan moet spreken. Verder heb ik schijt aan John de Mol.’ ‘Nou, dat zou je niet zeggen!’, lachte Wilfred Genee.

Derksen ging nog even verder met zijn tirade. ‘Je mag best een pissig columnpje schrijven, maar ik vind je obsessief ten opzichte van De Mol.’ De Jong accepteerde de kritiek niet zonder slag of stoot. ‘Ik snap niet zo goed als ik één keer in de zoveel tijd een column schrijf over John de Mol, waarom dat zo erg is. Want ik ben toch een huisvrouwtje uit Rotterdam wiens mening niemand hier serieus neemt? Als ik een column schrijf over Peter van der Vorst, dan hoor ik je niet!’

Derksen noemde De Jong een beetje ongeloofwaardig worden, en toen werd Angela écht een beetje boos. ‘We hebben het over de machtigste man in Hilversum! Hij heeft drie zenders, ik weet niet hoeveel radiozenders, een blad, websites, hij heeft het grootste schandaal in 70 jaar televisie aan zijn broek hangen! Hij heeft mensen in dienst die beticht worden van huiselijk geweld, hij heeft een zoon die niet helemaal koosjer is, Winston Gerschtanowitz loopt bij zijn zender rond. Me dunkt dat ik die toch kritisch mag volgen?’

De Jong versus Derksen: 1-0

Kijkers genoten van de clash tussen Angela en Johan, maar concludeerden dat Johan vanavond aan het kortste eind trok. Zelfs ‘die hard’-Derksen-fans moesten toegeven dat hij zich vanavond flink had verslikt in Angela de Jong!

De sfeer bleef ondank het meningsverschil behoorlijk vriendelijk: het ging er even fel aan toe, maar daarna was het ook weer afgelopen. Derksen: ‘Ik zeg gewoon wat ik vind van je columns, en dat doe ik als je naast me zit, niet morgen als je er niet zit!’ De hele discussie kijk je terug op KIJK.nl.

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, vanaf 21:30 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder