Johnny de Mol in HLF8

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johnny de Mol in HLF8
HLF8

Waarom presenteert Johnny de Mol HLF8 niet meer?

|
|

Laatste update:

Een jaar geleden kwam een grote droom uit voor Johnny de Mol: zijn eigen dagelijkse talkshow HLF8 verscheen op tv (op de zender van papa John de Mol, dat dan weer wel). De droom was van korte duur. Het tweede seizoen, dat vanavond van start gaat, presenteert Johnny niet meer. Waarom is dat?

Nieuw seizoen zónder Johnny

Ondanks dat de kijkcijfers van HLF8 niet denderend zijn, komt er toch een nieuw seizoen van de talkshow. Maar Johnny de Mol zal vanavond niet achter de presentatietafel zitten: het presentatiestokje wordt overgenomen door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak. In de laatste paar afleveringen van het vorige seizoen was hij ook al niet te zien in zijn eigen talkshow. Dat heeft alles te maken met een heftige privékwestie.

Heftige beschuldigingen

In april besloot Johnny voorlopig te stoppen met zijn talkshow HLF8. Hij wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag. Een wurging, een vuistslag in het gezicht, schop in de ribben: de aangifte van Shima, die op straat kwam te liggen, is niet mals. En toen kwam er nóg een beschuldiging bij. Aan het einde van zijn laatste aflevering zei hij: "Nu iets waar ik ontzettend tegenop zie te vertellen. Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma. Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme valse beschuldiging geuit. En daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om de zaak voort te zetten."

Johnny ontkent

Johnny ontkent de beschuldigingen van Shima en de anonieme aangever in alle toonaarden. Als het aan hem ligt keert hij dan ook zo snel mogelijk terug als presentator van HLF8. "In de hoop en de verwachting dat de waarheid boven tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dank je wel en ik hoop tot snel," besloot hij zijn (voorlopig) laatste aflevering van de SBS-talkshow. 

Wachten op meer duidelijkheid

Helaas voor Johnny is het nog niet zover. Of en wanneer hij weer terugkeert als presentator in de talkshow is niet duidelijk. Talpa zegt tegen De Telegraaf dat Johnny 'zijn werkzaamheden weer oppakt bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid in het proces'. Of het Johnny's eigen keuze is om nog niet terug te keren, is niet bekend.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder