Schokkend: Details vermeende mishandelingen door Johnny de Mol onthuld

Johnny de Mol en Shima Kaes

De aangifte van de vermeende mishandelingen tegen Shima Kaes door haar ex-verloofde Johnny de Mol ligt op straat. Tijdschrift HP/DeTijd kreeg de stukken in handen en onthult (gedeeltelijk) de schokkende inhoud van deze aangifte.

Shima is vorige week voor het eerst uitgebreid gehoord door de recherche naar aanleiding van de door haar op 15 december 2020 ingediende aangifte tegen Johnny, bevestigt haar juridisch adviseur Karim Aachboun aan HP/DeTijd. De aangifte draait om zware mishandeling en poging tot doodslag. Ton F. van Dijk, schrijver van het schokkende HP/DeTijd-stuk dat je hier kan lezen, zegt dat hij de aangifte in handen kreeg en ook allerlei ondersteunend bewijs, waaronder melding van vermeende getuigen, een medisch dossier uit 2015 en foto's van verwondingen, kon inzien. 

Details aangifte onthuld

Een wurging, een vuistslag in het gezicht, schop in de ribben; de gruwelijkheden vliegen je om de oren als je het artikel leest. Volgens Ton F. van Dijk staat het allemaal in de aangifte die hij heeft kunnen inzien. Hierin claimt Shima tot in detail hoe ze verspreid over drie incidenten - in Tulum (Mexico), Amsterdam en op Ibiza - op gruwelijke wijze is mishandeld. In de aangifte zitten ook verschillende bijlagen die het verhaal van Shima mogelijk kunnen ondersteunen, zoals een screenshot van een app-gesprek met Johnny en een patiëntenkaart van een huisarts die Shima op aanraden van een vriendin bezocht na één van de vermeende geweldsincidenten. Hierin worden haar verwondingen uitgebreid omschreven.

Vrouw van John de Mol

HP/DeTijd schrijft ook over getuigen die mogelijk worden opgeroepen naar aanleiding van de aangifte, waar ze ook in voorkomen. Het gaat onder meer om de echtgenote van Johnny's vader John de Mol, Els Verberk. Die zou Shima hebben gezien na de mogelijke mishandeling op Ibiza, in 2015. Shima verzoekt de politie nadrukkelijk om Els te horen als getuige.

Hieronder volgt de desbetreffende passage uit de aangifte, gepubliceerd door HP/DeTijd: 

 

Johnny de Mol gaf mevrouw Shima Kamali Sarvestani plotseling een harde duw, waardoor zij over een paar stoelen/ligbedjes op de grond viel. Omdat zij zo over haar toeren was heeft zij Johnny de Mol toen, met de blote hand, een klap gegeven op zijn gezicht. Daarop pakte hij haar beet en sleurde hij haar, schoppend tegen haar ribben, door de hele tuin van het hotel. Omdat mevrouw Shima Kamali Sarvestani hard om hulp begon te schreeuwen kneep Johnny de Mol haar keel dicht en deed zijn hand op haar mond om het geschreeuw te voorkomen. Nadat mevrouw Shima Kamali Sarvestani zich uit zijn greep en verstikkingspoging had geworsteld is zij naar de hotelkamer gerend. Johnny de Mol ging achter haar aan en heeft haar in de badkamer van de hotelkamer volledig in elkaar geslagen.

 

Els Verberk heeft haar toen ondergebracht in een ander hotel. Zij wilde niet dat mevrouw Shima Kamali Sarvestani met dit gehavende gezicht geassocieerd zou worden met Johnny de Mol”, aldus de tekst van de aangifte.

Reactie Johnny de Mol?

En zo gaan de gruwelijkheden nog wel even verder. Uiteraard heeft HP/DeTijd Johnny, die het hele stuk kon inzien, ook om een reactie gevraagd. Hij wilde niet reageren. Het stuk staat nog niet lang online, maar riep al wel verbaasde en geschokte reacties op, onder meer van RTL Boulevard-gezicht Luuk Ikink.

Johnny ging eerder, in talkshow Op1, al uitgebreid in op de vermeende mishandeling. Hij nam afstand van de heftige beschuldigingen, die ook toen al klonken (maar waar we nu pas veel meer van weten).

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.