Johnny de Mol stopt voorlopig met talkshow door nieuwe beschuldiging

johnny de mol

Johnny de Mol stopt voorlopig met het presenteren van zijn talkshow HLF8 omdat er sprake is van een nieuwe beschuldiging. Dat laat Johnny vanavond weten in een statement in zijn eigen programma. Het zou gaan om een vrouw die slachtoffer zegt te zijn geweest van seksueel misbruik. Deze aanklacht komt bovenop de lopende zaak met zijn ex-verloofde Shima Kaes, die hem aanklaagt voor zware mishandeling en poging tot doodslag.

Beschuldigingen: 'Gedrogeerd en misbruikt'

Volgens RTL Boulevard zou er deze week een brief bij de advocaat van Johnny de Mol zijn binnengekomen namens een stichting tegen seksueel misbruik. De stichting vraagt verheldering over een mogelijke kwestie waarin Johnny een vrouw zou hebben gedrogeerd met GHB, en in een hotel seksueel zou hebben misbruikt. 

Johnny de Mol: 'Valt mij heel zwaar'

Aan het einde van HLF8 kwam Johnny vanavond met een statement: "Nu iets waar ik ontzettend tegenop zie te vertellen. Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma. Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme valse beschuldiging geuit. En daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om de zaak voort te zetten.

Johnny vervolgde: "Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken, dat is voor mij niet te doen. Het valt mij heel zwaar. De show gaat door, maar ik doe een stap opzij om te werken aan mijn verdediging. In de hoop en de verwachting dat de waarheid boven tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dank je wel en ik hoop tot snel.”

Relatie met Shima Kaes 

Begin deze maand kwamen er via het magazine HP/De Tijd zeer uitgebreide details naar buiten over Johnny's vermeende mishandeling bij zijn ex-verloofde Shima Kaes. Johnny beweerde toen voor de camera in zijn eigen talkshow HLF8 dat er "niets van waar" was. 

De afgelopen weken spraken meerdere bekende Nederlanders zich uit over de kwestie. Veel zijn van mening dat Johnny de Mol zijn werkzaamheden als talkshowhost tijdelijk zou moeten stilleggen, nu hij midden in een rechtszaak over mogelijke geweldsdelicten is verwikkeld.  

Johnny de Mol en Shima Kaes hadden een relatie tussen 2014 en 2015. In 2020 deed Shima aangifte tegen de presentator voor zware mishandeling en poging tot doodslag. De Mol zou haar hebben geslagen, geschopt en gepoogd te wurgen.  

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.