Onderzoek naar aangifte ex-verloofde Johnny de Mol 'in volle gang'

Johnny de Mol en Shima Kaes

Hoe zit het met het onderzoek naar de aangifte van Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol? Dat is in volle gang, zo meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Johnny vroeg het OM in Amsterdam woensdag om tot vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangifte. Shima beschuldigt hem ervan haar tijdens hun relatie in 2015 meerdere keren te hebben mishandeld. De SBS6-presentator ontkent die beschuldigingen.

Johnny wil vervolging

Johnny hoopt dat door een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging een einde gemaakt kan worden aan de beschuldigingen aan zijn adres. Dit maakte zijn advocaat Peter Plasman woensdag bekend.

 

Shima deed eind 2020 aangifte. "Kort geleden" is zij nog gehoord door de politie over de kwestie, zo geeft het OM aan. Verder kan alleen worden gemeld dat het onderzoek gaande is, verdere details worden niet gegeven.

Betaling

Johnny's advocaat Peter meldde eerder dat de officier van justitie heeft toegezegd dat de beslissing deze maand nog komt. Het OM kan dit alleen niet bevestigen en stelt "kennis te hebben genomen" van deze verklaring.

Ook Johnny deed aangifte

Overigens hebben Johnny én vader John de Mol ook aangifte gedaan tegen Shima vanwege een poging tot afdreiging, aka chantage in juridische taal. Volgens Peter hebben de zaakwaarnemers van Shima voordat de vrouw aangifte deed contact gelegd met zowel Johnny als zijn ouders, "om de familie tot een prestatie te bewegen - lees: betaling".

Niets vernomen

Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Shima, wil benadrukken dat de familie De Mol "nimmer door ons is gechanteerd". Ook benoemt hij dat zijn cliënte nog niets heeft vernomen over een mogelijke beslissing eind deze maand, "anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen".

Als het OM geen gevolg geeft aan zijn verzoek, dan zal Johnny - die ondertussen gewoon doorgaat met zijn talkshow HLF8 - bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om op die manier alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen, aldus zijn advocaat.

Bron: ANP/Veronica Superguide