Massa is Kassa: Frank Lammers sloopt Peter Gillis

Peter Gillis en Frank Lammers
© Brunopress

In de vorige aflevering van Massa is Kassa was voice-over Frank Lammers al snediger dan normaal. Hij sneerde naar Peter Gillis, met een valse opmerking over zijn advocaat. Kijkers wisten niet over wélk Gillis-schandaal de opmerking ging, maar na vandaag is daar geen twijfel meer over mogelijk!

In Massa is Kassa kregen kijkers een korte preview van een meningsverschil dat Peter en Nicol kregen over een bord tomatensoep op een barbecue. Nicol had er geen zin, maar haar ouders én Peter bleven zeuren dat ze ‘gewoon lekker soep moest eten.’

Tijdens de aflevering sloot Nicol af met de gevleugelde woorden: ‘Houd op, of ik steek die vork straks in je neus!’ Waarna voice-over Frank inhaakte met: ‘Was die barbecue soms eind mei?’ Dit is de eerste openlijke verwijzing naar de vermeende mishandeling van Nicol, die Peter eind mei gepleegd zou hebben. Kijkers, die de laatste tijd sowieso nogal kritisch zijn, wisten niet wat ze hoorden.

Exit Massa is Kassa?

Het commentaar van Frank Lammers was altijd nogal cynisch over Peter en zijn familie, maar dit seizoen lijkt Massa is Kassa dus helemaal alle pretenties te laten varen. Tegen het einde van de aflevering zeurde Gillis over de kleur van waterfietsen: ‘Ik hou niet van groen!’ Waarna Lammers reageerde met: ‘Dat weten we: code rood is meer jouw kleur.’ Het was wéér een fikse uithaal, omdat Gillis na de geruchten over de mishandeling van Nicol ‘Media Code Rood’ uitriep. Later gaf hij toe dat er toch wel iets aan de hand was.

Als de makers van Massa is Kassa zó hard zijn voor de eigen hoofdrolspelers, kun je je afvragen of ze misschien gewoon met het laatste seizoen bezig zijn... Alsof het allemaal toch niet meer uitmaakt…

Je ziet Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag op SBS6, vanaf 20:30 uur.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.