Johan Derksen in Vandaag Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen in Vandaag Inside
VIOphef

SBS6 komt met verklaring na Baudet-ophef Johan Derksen

|
|

Laatste update:

Johan Derksen riep gisteren in Vandaag Inside dat Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet "geliquideerd" moet worden. Zender SBS6 komt nu met een verklaring.

Reactie SBS6

SBS6 noemt de opmerking van Johan Derksen dat Thierry Baudet geliquideerd moet worden "een verspreking". Het was een opmerking die "hij direct herstelde en waarop hij later in de uitzending nogmaals terugkwam", laat een woordvoerder van de tv-zender desgevraagd weten aan het ANP.

'Aanhoudend wangedrag'

Johan zei woensdagavond in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat "ze die gozer moeten liquideren". Wilfred Genee probeerde de uitspraak nog te nuanceren door een grapje te maken: “Kan dit nog geknipt worden?” Later herstelde Derksen zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat "ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag".

Thierry was ondanks het feit dat Johan erop terugkwam absoluut niet blij. Wat hem betreft blijft het hier ook niet bij, want Forum voor Democratie liet op Twitter weten een aangifte voor te bereiden. "Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet, en presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven", schreef de partij.

Reactie Johan Derksen

En wat vindt Johan eigenlijk zelf van de ontstane ophef? Hij maakt zich er niet druk om, zo bleek uit een interview met RTL Boulevard. Derksen gaat ook géén excuses aanbieden aan Thierry.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder